Harta seismică a Bucureştiului, ţinută secretă de Oprescu

de:
12 iun. 2013
1 Afișari
Harta seismică a Bucureştiului, ţinută secretă de Oprescu

„În câteva săptămâni o să apară o hartă de risc a Bucureştiului. Nu o să o fac niciodată publică, pentru că eu nu sunt de acord cu speriatul populaţiei. Nu sunt nici la dispoziţia samsarilor de locuinţe care, vă daţi seama, ce circ ar face în momentul în care va apărea o hartă de risc seismic”, a spus Oprescu, întrebat de clădirile cu risc seismic din Bucureşti.

El a arătat că în momentul în care a preluat mandatul de primar erau 381 de clădiri cu risc seismic şi că în acest moment sunt 359, iar restul s-au consolidat.

„E puţin faţă de ce am putea face dacă ar exista bani. Nu au existat”, a adăugat Oprescu, citat de Mediafax. 

El a mai spus că trebuie modificată legislaţia în domeniu deoarece în acest moment, dacă o singură persoană din blocul cu risc seismic nu semnează că este de acord cu consolidarea, blocul nu poate fi consolidat.

„Sunt şi eu jenat dacă în 5 ani de mandat nu am putut să facem decât aproape 30 de clădiri, sunt 30 de clădiri importante în Bucureşti. Aş fi dorit să se petreacă cât mai rapid acest proces. Am invitat din nou profesori de seismologie pentru a putea construi această hartă ca să ştim la ce să ne aşteptăm”, a mai spus Oprescu.

Lista clădirilor din București cu risc ridicat de prăbușire la cutremur a fost actualizată recent de municipalitate, Aproape 400 de blocuri și case din București se află în această situaţie, în cazul unui cutremur puternic. Detalii aici. 

Cele mai multe clădiri cu bulină roşie au fost construite în perioada interbelică şi se află în Sectorul 1, în Centrul Vechi, dar şi pe Calea Moşilor, Bulevardul Carol I, Bulevardul Magheru, Bulevardul Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Nicolae Bălcescu sau Calea Victoriei. În caz de cutremur major, în Bucureşti ar fi 500.000 de victimeVechea hartă seismică a Capitalei poate fi consultată aici. 

Cookies