BAZAR

Harta retailului din Capitală. Bucureştenii fac cumpărături în 150 de magazine moderne

Bucureştiul reuneşte aproape 150 de magazine de comerţ modern, respectiv o cincime din totalul magazinelor de acest tip din România, scrie zf.ro.

Cele mai prezente în Bucureşti sunt lanţurile de supermarketuri care s-au poziţionat la parterul blocurilor sau în apropierea zonelor locuite, înlocuind sau încercând să înlocuiască magazinele tradiţionale „de la parterul blocului”. Studiile recente au arătat că principalii factori care influenţează achiziţiile românilor sunt preţul şi apropierea de casă sau locul de muncă.

În aceste condiţii, retailerul Mega Image, parte a grupului belgian Louis Delhaize, a deschis în Capitală peste 70 de magazine dintr-un total de circa 100. Reprezentanţii companiei au declarat că „expansiunea reţelei Mega Image se realizează prin deschiderea de noi locaţii în special în Bucureşti şi în zonele din apropiere”.

Al doilea cel mai extins jucător din capitală este lanţul de supermarketuri de proximitate Profi, care a deschis recent magazine pe bulevardul Dacia şi pe strada Pajura.

Reţeaua Profi, poziţionată iniţial ca lanţ de magazine de tip discount, iar ulterior ca lanţ de supermarketuri de proximitate, a mizat puternic pe expansiune în acest an şi şi-a anunţat planurile pentru alte peste 25 de magazine anul viitor.

Pe „podium” urcă şi francezii de la Carrefour care deţin în total 17 unităţi – opt hipermarketuri şi nouă supermarketuri.

Mai mult, Carrefour va miza în continuare pe Capitală, în condiţiile în care recent a încheiat un parteneriat cu compania românească Angst, magazinele acesteia din urmă urmând să poarte şi numele Carrefour Express. Angst este astfel prima companie din România care a primit franciza Carrefour. Francezii reuşesc prin această mutare să intre pe segmentul magazinelor de proximitate.

Acest acord întăreşte poziţia Carrefour pe piaţa din Capitală, în condiţiile în care reţeaua Angst numără peste 20 de unităţi, toate în Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button