Harta prostituţiei în Capitală. Unde ies cocotele la produs

de:
15 ian. 2011
84 Afișari
Harta prostituţiei în Capitală. Unde ies cocotele la produs

Cu toate că în ultimii ani prostituţia din Bucureşti s-a mutat în spaţiul virtual, luând uneori forma unor anunţuri în care se oferă servicii de masaj erotic, există în continuare femei care-şi scot trupurile la vânzare direct pe străzile Capitalei.

Spre deosebire de perioada dinainte de 1989, când riscau chiar să ajungă la închisoare, prostituatele pot fi pedepsite în prezent doar cu sancţiuni contravenţionale (de la 500 la 1.500 de lei), al căror efect este, în majoritatea cazurilor, nul. Asta din cauză că multe dintre femeile care fac trotuarul în Capitală nu deţin proprietăţi şi nu au venituri, astfel că nu pot fi constrânse în niciun chip să-şi plătească amenzile primite.

Soluţia poliţiştilor a fost axarea pe fenomenul proxenetismului, declara pentru B365.ro, anul trecut, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. ”Poliţia Capitalei şi-a focusat acţiunile pe fenomenul proxenetismului, pentru că acesta prezintă un pericol mai mare decât infracţiunea de prostituţie. În plus, fără proxeneţi prostituatele nu ar mai avea protectori şi nu ar mai avea o formă organizată de a săvârşi această acţiune. Mai mult, sociologii consideră prostituatele drept victime, femei care nu mai dispun de corpul lor, femei care sunt valorificate ca şi produse ale acestor infracţiuni”, a precizat Ciocan.

Trotuarele cele mai populate cu prostituate se găsesc în zona din imediata apropiere a Gării de Nord (intr. Ștefan Furtună, Calea Griviţei, str. Mircea Vulcănescu), în zona Mihai Bravu (spre Târgul Vitan – strada Mătăsari şi bulevardele Mihai Bravu şi Ferdinand) şi în zona Halei Matache, spun ofiţerii de la Poliţia Capitalei. De asemenea, prostituatele îşi mai desfăşoară activitatea pe Centură şi în zonele de la periferia Bucureştiului. Unele dintre ele aleg în schimb centrul oraşului: într-o perioadă defilau pe Bulevardul Magheru, iar de curând şi-au făcut apariţia pe Bulevardul Lascăr Catargiu, la doar câteva sute de metri distanţă de Secţia nr. 1 a Poliţiei Capitalei.

Cookies