Harta poluării din București. Care sunt ACUM cele mai afectate zone

15 mart. 2021
2072 Afișari
Harta poluării din București. Care sunt ACUM cele mai afectate zone

Harta poluării din București. Poluarea din Capitală a făcut ca indicatorii de măsurare a calității aerului să înregistreze în multe zone valori peste 100.

Harta poluării de luni din București. Duminică noapte, încă de la miezul nopții, se simțea un miros de ars în toate cartierele bucureștene, aerul fiind irespirabil. Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat luni dimineață la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localitățile Vidra, Măgurele și în special în Sintești.

 

„Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”.

Potrivit acestuia, au fost incendii și cu 20 de anvelope de autoturisme.

„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Berceanu.

Harta poluării de luni din București

Nivelul poluării în București a fost foarte ridicat luni dimineață, cu majoritatea senzorilor platformei aerlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei.

Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.

Poluarea a fost cauzată  de sărbătorirea Lăsatei Secului, anunță Garda de Mediu. Localnicii din zonele periurbane au sărbătorit incendiind cauciucuri în Sintești și Vidra, acestea degajând un fum gros care a fost dus de vânt spre București.

Cookies