HARTA | Mai multe străzi și artere din București, închise pe 27 august. Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France aduce restricții de circulație

08 aug. 2023
468 afișări
HARTA | Mai multe străzi și artere din București, închise pe 27 august. Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France aduce restricții de circulație
HARTA | Mai multe străzi și artere din București, închise pe 27 august. Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France aduce restricții de circulație. FOTO: MPG

Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France are loc la data de 27 august, în București, iar organizatorii anunță că mai multe străzi și artere vor fi închise pentru o bună desfășurare a evenimentului. Restricțiile de circulație vor începe de la ora 07:00.

Capitala găzduiește cea mai renumită cursă de ciclism din lume

Duminică, la data de 27 august, Capitala va găzdui L’Étape by Tour de France. Aceasta este cea mai renumită cursă de ciclism din lume și este dedicată amatorilor și pasionaților.

Organizatorii evenimentului anunță că vor fi bocate artere importante din București începând cu ora 7:00 dimineața. Circulația rutieră va fi deschisă după ora 14:00.

Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France din București
Cursa de ciclism L’Étape Romania by Tour de France din București

România se află pentru al doilea an pe harta internațională a prestigiosului eveniment L’Étape, oferind celor peste 2000 de concurenți așteptați la start experiența unică a campionilor chiar la ei acasă: o capitală fără trafic, trei trasee excepționale, cele mai înalte standarde de organizare și o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi, transmit organizatorii.

Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.
Organizatorii și Poliția Rutieră colaborează pentru a identifica cele mai bune trasee ocolitoare.

Mai multe străzi și artere din București, închise pe 27 august

Evenimentul aduce restricții de circulație. Mai multe străzi și artere din București vor fi închise la data de 27 august pentru L’Étape Romania by Tour de France, începând cu ora 07:00 dimineața și până la ora 14:00:

Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

HARTA traseelor

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul ce va fi amplasat în Piața Constituției:

  • la ora 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 km;
Traseul City Adventure - 14 km.
Traseul City Adventure – 14 km.
  • la ora 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 km.
Traseul The Ride - 42 km.
Traseul The Ride – 42 km.
Traseul The Race - 85 km.
Traseul The Race – 85 km.
  • la ora 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți, cât și pentru vizitatori.

Puncte de alimentare pentru concurenți, dar și o echipă medicală

Pe traseu, concurenții vor întâlni trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională, iar celălalt în Piața Victoriei. Totodată, concurenții trebuie să știe că vor avea la dispoziție și suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă.

O echipă medicală cu înaltă pregătire profesională și vastă experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului, au mai transmis organizatorii.

AICI se pot înscrie cei care doresc să participe la eveniment.

Cookies