Harta Magnoliilor din București a fost actualizată. Mai mulți arbori din oraș pot fi admirați într-o „plimbare magnolifică”🌸

20 mart. 2023
7069 afișări
Harta Magnoliilor din București a fost actualizată. Mai mulți arbori din oraș pot fi admirați într-o „plimbare magnolifică”🌸
Harta Magnoliilor din București a fost actualizată. Mai mulți arbori din oraș pot fi admirați într-o „plimbare magnolifică”

În această perioadă, tot mai mulți bucureșteni ies să se plimbe pe străzile orașului pentru a se bucura de vremea frumoasă și de natura care revine la viață. Copacii sunt înfloriți și emană o mireasmă îmbietoare. Tot în această perioadă înfloresc și magnoliile, arborii cu unele dintre cele mai frumoase flori.

Anul trecut vă prezentam cu încântare „Harta Magnoliilor”, iar acum, un an mai târziu, vă informăm că aceasta a fost actualizată.

Harta Magnoliilor din București, mai bogată decât anul trecut

Magnolia este una dintre cele mai frumoase plante de primăvară. Anul acesta, Diana Robu, creatoarea hărții care prezintă locurile din București unde poți merge să te plimbi și să te bucuri de frumusețea acestei plante, a decis să actualizeze informațiile transmise în anii trecuți.

Astfel că, în primăvara anului 2023, veți avea la dispoziție mai multe locuri unde să mergeți să faceți poze instagramabile.

Astăzi însă am folosit harta ca niciodată până acum: m-am dus pe străzile pe care nu era niciun pin, unde am văzut mai harta mai golașă, țop și eu. Și am descoperit străzi ticsite de culoare, a declarat creatoarea hărții ieri printr-o postare făcută pe pagina de Facebook „Harta Magnoliilor”.

Cu ocazia acestei plimbări a fost descoperită o nouă magnolie galbenă. Aceasta va fi semnalată pe hartă cu pinul-soare.

Nu doar bucureștenii se bucură de această hartă

Harta a stârnit interesul oamenilor din toată țara, cu toate că face referire doar la magnoliile din Capitală. Oamenii din România au primit ideea cu brațele deschise și s-au plimbat virtual pe străzile orașului pentru a vedea frumusețea naturală.

Anul trecut, cineva a avut această idee năstrușnică, mie nici nu-mi trecuse vreodată prin minte. Nu era din București, așa că s-a plimbat virtual prin oraș, la vânătoare de magnolii, cu harta ca reper.

Harta a luat naștere în anul 2021, din dorința Dianei de a se plimba pe străzile Bucureștiului pe timp de primăvară, când toată natura renaște. Magnoliile au fost alese pentru frumusețea lor și pentru că ne putem bucura de ele doar pentru puțin timp.

Capitala este plină de magnolii, acestea putând fi găsite în toate sectoarele. Mai puțin de 20 dinte magnoliile din București sunt galbene, după cum se poate observa pe frumoasa hartă:

Diana Robu vine și cu o rugăminte către cei ce merg să descopere arborii din oraș:

Vă rog să nu mai ciufulim magnoliile. Promit că ies fotografii mai frumoase dacă nu trage nimeni de crengi. Și promit că ne dăm seama că-s mari, grăsane și rotunde, că-s cât un pumn. Nu-i nevoie să le strângem în palmă.

Așa că, dacă vreți să ieșiți la o plimbare prin oraș, dar nu știți unde, puteți încerca să urmați drumul magnoliilor. Sigur să veți alege cu niște poze încântătoare.

Cookies