„Harta lucrărilor edilitare din Sectorul 6 este aici”, spune Ciprian Ciucu

24 mai 2021
163 Afișari
„Harta lucrărilor edilitare din Sectorul 6 este aici”, spune Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat luni pe pagina sa de Facebook că autoritățile au pus la punct harta lucrărilor edilitare din sector. Acesta a precizat faptul că nu toate lucrările din Sectorul 6 sunt ale primăriei de sector. Mai mult, cetățenii sunt invitați să semnaleze dacă există pe teren lucrări care nu apar și pe platforma lucrărilor edilitare.

Potrivit postării lui Ciprian Ciucu, harta lucrărilor edilitare include în timp real locurile unde sunt gropi și șantiere, unde există lucrări întârziate, dar și compania care le realizează.

„Am simțit nevoia să avem împreună o hartă care să ne prezinte situația reală”, spune Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6 atrage atenția cu privire la faptul că nu toate lucrările de pe teritoriului Sectorului 6 sunt realizate de primăria de sector, deci nu vor fi incluse pe harta interactivă.

„Harta lucrărilor edilitare din Sectorul 6 este aici. Puteți acum vedea în timp real unde sunt gropi și șantiere, care sunt lucrările care trenează, care și-au depășit termenul și cine le desfășoară!

Nu toate lucrările din Sectorul 6 sunt ale Primăriei de Sector. Foarte multe aparțin diferiților operatori de utilități (electricitate, gaze, trafic, termoficare, internet etc.). Pentru că Primăria Sectorului 6 este notificată doar cu privire la lucrările de pe străzile secundare, am simțit nevoia să avem împreună o hartă care să ne prezinte situația reală.”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul sectorului 6 dorește revizuirea sistemului de investiții din București

Ciucu a propus implementarea unui sistem mai „coerent” de planificare a investițiilor publice din oraș, unul care să fie utilizat de toate instituțiile, de la PMB la primăriile de sector. De asemenea, cetățenii sunt invitați să semnaleze lucrările care nu există pe harta interactivă.

„Este nevoie să gândim un sistem mult mai coerent de planificare a investițiilor! Un sistem comun al PMB, primăriilor sectoarelor și operatorilor de utilități pentru a elimina risipa (lucrări succesive în aceeași arie). De asemenea, trebui oprită practica unor operatori care lucrează lucrări de investiții dar ne mint că sunt avarii, ca să le fie mai ușor și să nu obțină avize și să nu ne informeze și să scape de verificare! Această hartă ne va arăta exact cum stă situația.

Dacă identificați lucrări care nu sunt pe hartă, vă rog să ni le sesizați și identificăm noi cui aparțin (avem un buton de sesizări sus în stânga). ATENȚIE! Vă rog să comunicați doar lucrările edilitare. Pentru sesizări diverse și generale vom veni în curând cu o aplicație separată!”, a mai spus Ciprian Ciucu.

Harta include o sumedenie de date utile, potrivit lui Ciucu

Edilul sectorului 6 a precizat și faptul că harta conține mai multe date utile, precum tipul lucrării, cine o realizează, data de începere și de sfârșit a lucrării, dar și dacă termenul limită este depășit. Ciprian Ciucu spune că această hartă a apărut în urma întrebărilor privind lucrările care nu se află în subordinea Sectorului 6, și despre care autoritățile nu sunt nici măcar informate.

„Cu un singur click pe hartă veți obține în timp real informații cu privire la tipul lucrării (ex. gaze), operatorul care realizează lucrarea, data de începere și de sfârșit a lucrării, dacă termenul de execuție este depășit și cât de mare este întârzierea, daca terenul a fost pus în situația anterioară și fotografii de la fața locului. Dacă operatorii (inclusiv Primăria Sectorului 6) își fac treaba nu va fi nicio problemă. Dacă nu va fi o hartă a rușinii…

Din păcate am fost nevoit să vin cu acest sistem reactiv (pentru că nu avem unul integrat de planificare) pentru că efectiv m-am săturat efectiv să fiu luat le întrebări cu privire la lucrări care nu sunt sub controlul nostru, al Primăriei Sectorului 6 și cu privire la care nu suntem nici măcar informați.”, a explicat Ciprian Ciucu.

Lucrările de pe teren sunt identificate de poliția locală

Primarul a distribuit și link-ul pe care poate fi accesată harta, și a explicat că poliția locală din sector se ocupă de semnalarea și identificarea lucrărilor edilitare.

Harta este aici: https://lucrari-edilitare.primarie6.ro/! Dacă nu este perfectă, o îmbunătățim împreună. Poliția locală este în teren și semnalează în timp real lucrările pe care le identifică.

Cookies