Harta locurilor din București unde femeile nu se simt în siguranță

de:
24 iun. 2014
3 Afișari
Harta locurilor din București unde femeile nu se simt în siguranță

La standul proiectului Discriminari Urbane, un proiect de cetatenie activa sensibil la gen, demarat de catre Societatea de Analize Feministe AnA, in parteneriat cu Asociatia Front, trecatoarele au fost rugate sa marcheze pe o harta a Bucurestiului, locul unde NU se simt in siguranta, scrie garbo.ro. 
 
„Nu am putea sa marcam toata harta?!”, au raspuns cateva dintre interlocutoarele noastre. De asemenea, multe au fost dispuse sa ne povesteasca, anonim (dar asumat), experientele lor.

Iata prin ce tip de experiente trec femeile zi de zi, pe strazile Bucurestiului:

„In zona Iancului, mai exact str. Aleea Magura Vulturului, am fost urmarita dimineata, la ora 7.30, de un individ in timp ce vroiam sa ajung la masina si sa merg la munca. Acest individ m-a atacat pe la spate si a inceput sa ma pipaie in zonele intime. Totul s-a intamplat in 2 minute, dar care m-au marcat si au fost suficiente cat sa imi creeze teama de a iesi din casa, timp de 2 luni de zile”, a spus o tânără.

„Chemata interviu, hartuita, usa incuiata. Cu anunt dat pe internet”, a povestit Smaranda. 

„Un tip dubios mi-a vorbit urat si m-a intrebat «daca ma f..t fara prezervativ» si apoi a venit spre mine in parcul Tineretului, seara”.

„Loc: piata Matache. Am fost fluierata de vreo 3 dubiosi de vreo 35 ani + avansuri murdare”.

„A intrat cu mine in bloc si, urcand pe scari, m-a prins din spate, de sani. Arata absolut prezentabil si era 9 seara, intr-o vara”.

„Eram pe langa parcul IOR si tot treceau baieti pe langa noi care ma faceau pe mine si pe prietenele mele … Nasoale cuvinte”.

Cookies