Harta ghenelor îngropate, pusă la dispoziția bucureștenilor de Primăria Sectorului 6. Vor fi montate aproape 900

23 oct. 2023
8444 Afișari
Harta ghenelor îngropate, pusă la dispoziția bucureștenilor de Primăria Sectorului 6. Vor fi montate aproape 900
Harta ghenelor îngropate, pusă la dispoziția bucureștenilor de Primăria Sectorului 6. Vor fi montate aproape 900 | Sursă foto: PS6

Primăria a creat harta ghenelor îngropate din S6, pe care administrația a început să le monteze. De asemenea, cetățenii au primit o serie de informații utile despre acestea, cum ar fi numărul de ghene ce vor fi montate, volumul acestora și cum vor fi igienizate.

Aproape 900 de pubele îngropate vor fi montare de Primărie

PS6 a transmis o sumedenie de informații importante referitoare la ghenele îngropate pe care administrația a început deja să le monteze. Acestea au rolul de a clarifica orice nelămurire pe care ar putea să o aibă bucureștenii ce locuiesc în acest sector.

Cum au fost alese locurile în care vor fi amplasate ghenere:

Administrația publică a transmis că zonele au fost alese în urma unei analize realizate în teren, pe parcursul unui an. Iată care sunt criteriile pentru stabilirea locațiilor:

 • Numărul locatarilor deserviți,
 • Accesul facil al oamenilor,
 • Protejarea spațiului verde,
 • Validarea locației de către toți furnizorii de utilității,
 • Accesul facil pentru autovehiculele care colectează și transportă deșeurile.

Ghenele vor fi amplasate astfel încât tot sectorul să fie acoperit în mod echilibrat.

Câte ghene vor fi amplasate în S6:

În total, urmează să fie amplasate 886 de puncte de precolectare a deșeurilor. Dintre acestea:

 • 743 de puncte subterane de precolectare a deșeurilor din zonele de blocuri – 4 fracții,
 • 143 puncte supraterane de precolectare a deșeurilor din zonele de blocuri – 4 fracții.

De asemenea, PS6 a anunțat că va amplasa și:

 • 8.645 pubele cu o capacitate de 120 litri. Acestea vor fi folosite pentru colectarea biodeșeurilor din zonele de case.
 • 12 pubele cu o capacitate de 1100 litri pentru colectarea deșeurilor din sticlă. Vor amplasate în punctele de colectare existente și vor deservi tot zonele de case.

Care este capacitatea ghenelor îngropate:

Fiecare punct de colectare va dispune de 4 containere:

 • Pentru hârtie și carton,
 • Pentru plastic și metal,
 • Pentru deșeuri biodegradabile,
 • Pentru deșeuri reziduale.

Fiecare dintre acestea va avea o capacitate de 1,1 mc.

Câte blocuri vor arunca deșeurile la o ghenă:

O platformă de colectare urmează să deservească, în general, între 1 și 3 blocuri de locuințe. PS6 a transmis că dimensionarea unei platforme a fost raportată la circa 120-140 de apartamente.

Cum vor fi igienizate:

Primăria a anunțat că pubelele vor fi curățate prin intermediul unei firme de salubrizare:

Acestea sunt prevăzute la bază cu un sistem de drenare a apei cu dop de scurgere, care, combinat cu suprafețele netede ale containerului, asigură o foarte bună igienizare a acestuia. Apa provenită din căderea ploii sau curățarea containerului poate fi ușor evacuată.

Proiectul de amplasare a ghenerelor îngropate din Sectorul 6 este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 130 de milioane de lei. Din această sumă, 86 de milioane de lei sunt reprezentați de fondurile nerambursabile. Restul sumei provine din bugetul local al PS6.

Harta ghenelor din S6

Pentru a venit în ajutorul cetățenilor, PS6 a realizat o hartă a ghenerlor pe care a început să e monteze în aria administrată. Până la acest moment, harta arată unde se vor afla primele 62 de platforme pentru care au fost începute deja lucrările.

Iată harta:

Primăria a anunțat că termenul de execuție pentru amplasarea tuturor celor 886 de ghene în S6 este finalul anului 2023. Cu toate astea, administrația a recunoscut că există posibilitatea să existe întârzieri.

Acestea se pot datora atât complexității proiectului, cât și faptului că sunt necesare încă semnăturile unor instituții.

Cookies