Harta cu poluarea din București. Care sunt zonele cu cel mai poluat aer

18 nov. 2020
324 Afișari
Harta cu poluarea din București. Care sunt zonele cu cel mai poluat aer

Bucureștiul se luptă în continuare cu poluarea, iar principalele cauze sunt traficul, încălzirea rezidențială și arderile ilegale din proximitatea Capitalei.

Cel mai poluat aer din București

Potrivit ultimelor date furnizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, zona cu cel mai poluat aer din Bucuresti este cea centrală: Piața Universității și împrejurimile sale.

Cu același grad de poluare se confruntă și zona Crângași (Lacul Morii).

Un nivel mediu de poluare se află  în zona Bucur Obor (Bulevardul Ferdinand).

Potrivit ultimelor date furnizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, zonele cel mai puțin poluate din Capitală sunt: Titan, Berceni și Drumul Taberei.

Pentru a se putea stabili zonele cele mai poluate, se calculează concentrațiile înregistrate pentru fiecare dintre următorii poluanți monitorizați: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), Ozon (O3), monoxid de carbon (CO) și particule în suspensie (PM10)

Mircea Fechet, ministrul mediului, a declarat

În acest context, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a discutat, zilele trecute, despre problema poluării din Capitală.

„Principalele surse de poluare în Capitală sunt traficul, încălzirea rezidenţială şi din când în când arderi ilegale din proximitatea Bucureştiului. Aşa cum am anunţat din prima zi, Ministerul Mediului va lua în serios aceste fenomene şi voi fi un duşman declarat al arderilor ilegale. Acestea sunt mai uşor de stăpânit, te duci acolo, stingi incendiul şi rezolvi problema. Dar, când vorbim de încălzirea rezidenţială, aici va trebui împreună cu Guvernul şi primarul general să avem o discuţie, întrucât încălzirea rezidenţială generează foarte multă poluare”, a susţinut ministrul Mediului, Mircea Fechet, citat de Agerpres.

În același timp, ministrul Mediului a arătat că atât unii bucureşteni, cât și locuitorii din zonele limitrofe, încă folosesc lemnele pentru a se încălzi, ridicând un semnal de alarmă.

„Din păcate, dacă o să analizaţi clasamentul marilor capitale ale UE, Bucureştiul este printre puţinele capitale sau poate singura unde încă există încălzire rezidenţială cu lemne de foc, exact aşa cum se întâmpla la 1700. În acelaşi fel se încălzesc o parte din locuitorii municipiului Bucureşti şi din zonele limitrofe, pentru că atunci când este poluare în Bucureşti ea nu vine doar din municipiu, ci avem o aglomerare urbană”, a mai spus acesta.

Sursă foto: Calitate Aer

Cookies