Harta celor mai populare nume de familie din România. Care sunt cele mai renumite din București? Caută-l pe al tău pe listă ;)

15 aug. 2023
5132 Afișari
Harta celor mai populare nume de familie din România. Care sunt cele mai renumite din București? Caută-l pe al tău pe listă ;)
Harta celor mai populare nume de familie din România. Care sunt cele mai renumite din București? Caută-l pe al tău pe listă ;) Sursa foto: Valahia News

Ești curios în ce zonă e cel mai popular numele tău de familie? Numele de familie este ca o carte de identitate a fiecăruia, acesta fiind legat de diverse obiceiuri, tradiții, meserii sau poziții sociale de acum câteva secole din diferite părți ale țării sau din afara hotarelor. Verifică această hartă interactivă și vezi cât de popular este numele tău, care sunt cele mai cunoscute nume în București sau, din ce zonă „se trage” numele pe care îl porți.

Ionescu și Popescu – întreabă pe oricine și astea o să fie numele de care o să îți spună că sunt cele mai populare din România. Și nu greșește – cel mai întâlnit nume de familie din țară este Popescu, urmat de Ionescu, Dumitru, Gheorghe și Popa. Aceste nume formează topul celor mai comune nume de familie din România și le găsim în toate provinciile țării.

Dar care sunt cele mai populare nume din București? Sau de unde provine numele de familie al tău, cel/cea care citește acum aceste rânduri? Toate aceste răspunsuri le găsești pe site-ul Nume Românești, unde poți să cauți individual și să descoperi unde este un nume de familie cel mai popular, dar poți vedea și care sunt cele mai răspândite nume de familie în fiecare regiune a țării.

Harta celor mai populare nume de familie din România. Care sunt cele mai renumite din București? Caută-l pe al tău pe listă 😉

În zona Bucureștiului, cele mai populare nume de familie potrivit platformei sunt: Radu, Stan, Constantin, Ioniță, Oprea, Burcea, Voicu, Dinu, Albulescu, Brezoianu, Cârciumaru, Șuteu, Caragea, Nedelcu, Buzică, Anghel, Mititelu, Iliescu, Olaru, Vlad și Trofin. 

În același timp, în zone precum Moldova predomină denumiri precum Moldoveanu, Rusu, Munteanu, Sârbu, Ciobanu sau Ungureanu, care indică faptul că pe aici s-au perindat în vremuri de conflicte și neliniște și oameni din alte regiuni sau țări, care eventual s-au așezat aici.

Același lucru se aplică în Transilvania, unde vedem o mulțime de nume provenite din sfera culturală austriacă, germană și maghiară. Cele mai populare nume din Ardeal sunt: (surprinzător) Ardelean, Bathory, Clujean, Chindriș, Dejeu, Covaci, Mogoș, Nicoară, Mărgineanu, Karoly, Gligor, Șuteu, Tămaș, Angelescu, Arghezi, Bacalbașa, Baciu, Rațiu, Abaza, Șerban, Crăciun, Lăcătuș, Cazacu, Bibescu, Haller, Țurcanu, Albu, Mădăraș, Petrașcu, Nicoară, Niculescu, Filimon.

CITEȘTE ȘI

Minivacanță cu amenzi. Polițiștii și jandarmii au aplicat sancțiuni de peste 3 milioane de lei în ultimele 24 de ore

Poliția Locală Sector 2 a dat zeci de amenzi pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. Controalele au avut loc pe mai multe străzi

Mașini de ride sharing false ar activa la Aeroportul Otopeni. O persoană trage un semnal de alarmă: „Șoferii te agață și îți cer sume uriașe de bani”

Cookies