HARTA celor mai poluate zone din Capitală

de:
17 apr. 2015
18 Afișari
HARTA celor mai poluate zone din Capitală

Pe harta realizată în urmă cu mai mulţi ani de Comisia Europeană oamenii pot descoperi cât de poluate sunt zonele în care locuiesc, potrivit stirileprotv.ro.

Harta ce poate fi consultată online – publicată de Comisia Europeană în perteneriat cu Agenţia Europeană de Mediu – conţine planşe ce scot în evidenţă principalele surse difuze de poluare atmosferică.

Harta poluării din Bucureşti poate fi consultată AICI.

Potrivit hărţii, cartierul Titan din Sectorul 3 al Capitalei ocupă un loc printre cele mai poluate cartiere din Bucureşti. De asemenea, cartierele Sălăjan şi Obor se află pe lista şi ele pe lista celor mai poluate din Capitală. Pe lista celor mai poluate zone din Bucureşti se află şi Lacul Morii, Bulevardul Iuliu Maniu (zona cuprinsă între strada Calboreanu George şi Şoseaua de Centură).

Următoarele zone din punct de vedere al poluării sunt Pipera, Fabrica de Glucoză, Fundeni, Popeşti-Leordeni, Obor, Republica, Bulevardul Preciziei sau Bulevardul Timişoara, potrivit adevarul.ro.

La polul opus se află parcurile, care reprezintă o oază de aer curat. Astfel, în topul zonelor cel mai puţin poluate se numără zona Parcului Carol, Bulevardul Poligrafiei, zona Parcului Eroilor, Calea Dudeşti sau zona Parcului Herăstrău.

Cookies