HARTA agresiunilor câinilor vagabonzi: Unde riști să fii mușcat în București

de:
08 iul. 2013
2 Afișari
HARTA agresiunilor câinilor vagabonzi: Unde riști să fii mușcat în București

Din ianuarie şi până la începutul lunii mai au reclamat că au fost atacate de câini fără stăpân 1.929 de persoane, dintre care 1.123 au fost muşcate. Această cifră este bazată exclusiv pe cei care sună la ASPA pentru a reclama atacurile câinilor vagabonzi. În realitate, numărul celor mușcați este mult mai mare având în vedere că în aceeași perioadă, la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” au ajuns peste 4.000 de bucureșteni, copii și adulți.

„Sunt două mulţimi: cei muşcaţi care sunt înregistraţi la Institutul Matei Balş şi cei care fac plângere la ASPA. Câteodată ei se suprapun, dar nu întodeauna. Există această diferenţă pentru că noi nu avem un protocol cu cei de la Balş, dar sperăm să îl punem la punct în curând”, a declarat, pentru B365.ro, Răzvan Băncescu, coordonatorul proiectului ASPA pentru controlul populației de câini vagabonzi din Capitală.

Harta incidentelor cauzate de câini vagabonzi în București, în perioada ian-apr 2013. Săgeata galbenă = incidente, săgeata roșie = mușcături


Datele ASPA privind incidentele violente cauzate de câini în Capitală în primul trimestru al lui 2013 reprezintă o actualizare a statisticilor realizate în ultimul trimestru al anului 2012. De altfel, statisticile sunt destul de asemnănătoare între cele două perioade. Atunci, Drumul Taberei se contura drept cartierul cu cele mai multe sesizări privind incidente legate de aceste animale.

Citește și: Pe vechea hartă ASPA, obţinută de B365.ro şi prezentată în luna mai, au fost centralizate locurile unde s-a înregistrat cel mai mare număr de cetățeni mușcați și unde există cei mai mulți câini agresivi.

„Harta se reface periodic, în funcţie de sesizări. Harta este foarte importantă pentru că în funcție de ea știm cel mai bine unde vrem să intervenim. Sunt zone concentrate, iar scopul imediat, deși avem doar trei echipe, est să reducem pe cât posibil agresiunile asupra oamenilor, să protejăm cetățenii”, explică Băncescu. 

Cele mai multe incidente legate de atacurile câinilor vagabonzi: 

– Sectorul 6: 483 cazuri

– Sectorul 4: 219 cazuri

– Sectorul 3: 164 cazuri

– Sectorul 2: 137cazuri

– Sectorul 1: 32 cazuri

 

 

Cookies