Haosul alegerilor din Sectorul 2. Radu Mihaiu: Reformarea sistemului de vot e misiunea mea, pe lângă parcuri și infrastructură. Hopincă: Am cel puțin 100 de voturi în plus

18 iun. 2024
485 afișări
Haosul alegerilor din Sectorul 2. Radu Mihaiu: Reformarea sistemului de vot e misiunea mea, pe lângă parcuri și infrastructură. Hopincă: Am cel puțin 100 de voturi în plus
Haosul alegerilor din Sectorul 2. Radu Mihaiu: Reformarea sistemului de vot e misiunea mea, pe lângă parcuri și infrastructură. Hopincă: Am cel puțin 100 de voturi în plus

În caniculara in de azi se împlinesc 9 zile de la alegerile locale, iar situația de la Sectorul 2 (ca și la 1), cu Radu Mihaiu vs Rareș Hopincă (și viceversa) rămâne un cocktail cu de toate, mai puțin deznodământ electoral, care înseamnă rezultatele finale ale unui scrutin.

Radu Mihaiu vs Rare Hopincă, o nouă zi

În continuare, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă – pe care rezultatele parțiale (și rezultatele exit-poll) l-au plasat pe locul 1 la alegerile din 9 iunie – își revendică victoria.

În cea mai recentă declarație pe acest subiect – o postare pe Facebook, Hopincă spune că a obţinut 100 de voturi în plus la secţia de votare pentru care USR a cerut renumărarea voturilor:

Renumărăm secţia 195. Cea pentru care USR a construit întreg argumentul pestilenţial cu privire la fraudarea alegerilor. Iniţial am avut 133 de voturi. După renumărare, s-a constatat că, de fapt, am 233. Un mizilic de 100 de voturi în plus. Ce-i drept, şi domnul Mihaiu are mai multe. Cu 3 (trei) voturi. După ce au hărţuit oamenii din secţii şi oamenii din birourile electorale, zile întregi, până când unii au fost luaţi cu salvarea, la propriu, se demonstrează că mint şi manipulează, pentru că nu pot accepta înfrângerea. Practic, la fiecare secţie renumărată câştig voturi.

Dar contracandidatul său de las USR, Radu Mihaiu, susţine că, în sectorul 2, „mai sunt zeci de secţii cu probleme”. Replica vine, de asemenea, pe Facebook:

Domnul Hopincă a avut dreptate: în singura secţie în care PSD a acceptat renumărarea, s-au găsit încă 100 de voturi pentru dumnealui. S-au găsit şi câteva de la mine puse în alt teanc, iar după corecturile pe prezenţă cheia de control se închide. Ceva ce trebuia făcut din primul moment când secţia asta a ajuns la BES. A trebuit să facem muncă de detectiv, să triem prin datele AEP şi STS, să ne explicăm dovezile, doar ca să facem treaba care era prevăzută în lege. Aceste secţii cu probleme nu trebuiau închise forţat. Ca secţia asta mai sunt zeci ale căror chei de control nu bat. Ce o fi în ele nimeni nu ştie. Un lucru e cert: actualul sistem de vot e perimat. E anormal ca, după o săptămână, să existe atât de multe erori care se puteau lămuri uşor prin renumărare cu oameni odihniţi”.

„Până acum, mă preocupau școlile, parcurile și infrastructura, acum vreau reformă la vot”

Iar Radu Mihaiu mai spune că rezolvarea pe vecie a situațiilor precum acest haos plin de suspiciuni de fraudă, pe care îl reclamă și domnia sa, și doamna Clotilde Armand, va deveni noua sa misiune:

Am aşteptarea că, la un moment dat, se vor oferi explicaţiile pentru toate semnele de întrebare. Aşa cum în această secţie am găsit toate voturile oamenilor, aşa trebuie făcut peste tot. Avem multe alte alegeri în faţa noastră. Românii trebuie să aibă încrederea că votul lor contează. Până acum 10 zile, interesul meu se rezuma la şcoli, parcuri, infrastructură. De aici înainte o să-mi fac o misiune şi din reforma sistemului de vot.

Pe același subiect:

Cookies