Haos total cu școala. Ce vor face copiii, de luni? Se duc fizic la școală sau fac ore online?

05 nov. 2021
309 Afișari
Haos total cu școala. Ce vor face copiii, de luni? Se duc fizic la școală sau fac ore online?
Haos total cu școala. Ce vor face copiii, de luni? Se duc fizic la școală sau fac ore online?

Aproape au trecut cele două săptămâni de vacanță și luni (8 noiembrie) ar trebui să înceapă școala. Dar cum se vor desfășura orele? Fizic sau online? Ministrul Educației a explicat cum se va stabili acest lucru.

Haos total cu școala. Ce vor face copiii, de luni? Se duc fizic la școală sau fac ore online? Klaus Iohannis a dat vestea, joi, dar Sorin Cîmpeanu a oferit mai multe detalii.

UPDATE. Conferință de presă susținută de ministrul Educației, vineri, ora 10:00.

Începând de luni, 8 noiembrie 2021, școala va începe, atât la stat, cât și la privat. Pentru ca orele să înceapă fizic, trebuie ca gradul de vaccinare să fie de peste 60%.

Rata de vaccinare pentru fiecare grădiniță și școală va fi afișată pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean, iar în București: pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Rata de vaccinare de peste 60 de procente există în 54% din unitățile de învățământ din România. În București, rata de vaccinare pentru întregul personal se apropie de 80%, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dacă școlile au pragul de vaccinare sub 60%, acestea vor desfășura orele în online.

Vinerea va fi zi de referință pe rata de vaccinare (în fiecare vineri se vor actualiza datele pe site-urile inspectoratelor).

Haos total cu școala. Ce vor face copiii, de luni?

Vacanța nu va mai fi prelungită, iar școlile vor începe de luni, dar va fi introdusă o nouă condiție pentru redeschiderea cu prezență fizică: gradul de vaccinare al personalului angajat în unitățile de învățământ. Președintele României a dat vestea, joi, despre noua regulă din școli.

Recomandăm și: Un nou criteriu de deschidere a școlilor: gradul de vaccinare al personalului, a anunțat Iohannis

„Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică și anume gradul de vaccinare al personalului școlii”, a declarat Klaus Iohannis.

Se duc fizic la școală sau fac ore online?

Joi seară, ministrul Educației a ținut să explice ce înseamnă, de fapt, acest grad de vaccinare. Sorin Cîmpeanu a declarat că, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii, trebuie ca peste 60% din personalul angajat să fie vaccinat, iar decizia finală se anunță vineri (5 noiembrie 2021), la ora 10:00. De asemenea, tot vineri, la ora 10:00, ministrul Educației urmează să anunțe și ce teze se vor susține la liceu.

După discuții ale specialiștilor din ministerul Educației și ministerul Sănătății, dar și din INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) urmează să fie emis un ordin comun al celor două ministere, în care vor fi detaliate informațiile despre reluarea cursurilor după vacanță, dar și care sunt condițiile.

Joi seară, ministrul Educației a declarat că „se are în vedere o ridicare a acestui prag de 60%, în așa fel încât, gradual, să ajungem la 70% rată de vaccinare în fiecare școală și grădiniță din România.”, potrivit antena3.

Recomandăm și: Școala va începe din 8 noiembrie în București. Vineri se va afla în ce mod

Conform Mondiale a Sănătății, acesta este pragul ce trebuie atins, cel de 70 de procente, pentru rata de vaccinare din școli și grădinițe.

Cookies