ARHIVA B365

Haos pe Calea 13 Septembrie: Bucureștenii din zonă se plâng de lucrări

„In Bucuresti, pe Calea 13 Septembrie, de la intersectia cu sos. Panduri, in directia spre Palatul Parlamentului, se realizeaza lucrari de reabilitare a trotuarului, pe partea cu hotelul Marriot.

Lucrarea a inceput in luna noiembrie 2014 cu decopertarea trotuarului si prin distrugerea spatiului verde existent paralel cu bordura, pe linia copacilor si continua si in prezent.
S-a turnat beton acolo unde a fost spatiu verde si a mai ramas doar un loc mic nebetonat in jurul copacilor.
Pe trotuar nu s-a mai pus asfalt, cum era inainte, ci s-a realizat un montaj de placi din beton.

Placile au fost montate necorespunzator cu denivelari si sparturi.
Acestea se misca in timpul deplasarii pietonilor existand pericol de accidentare.
Placile montate au inceput sa dispara lasand in locul lor gauri.
Nu s-a realizat chituirea rosturilor dintre placi pe tot trotuarul asa cum s-a realizat doar in fata hotelului Marriot. Muncitorii lucreaza si in prezent.

Va propun sa realizati doua teste:

Testul 1:

Mergeti pe trotuar ca pieton. Aproape la fiecare pas simtiti miscarea placilor si auziti zgomotul lor. Puteti sa vedeti pietoni mirati de aceasta isprava si sa aflati opinia lor. Si a locatarilor din blocurile vecine.

Testul 2:

Urcati pe trotuar cu autoturismul, pe la bucla din intersectia Cal. 13 Septembrie cu Sos. Panduri, la trecerea de pietoni.

Incercati sa mergeti incet in ideea gasirii unui loc unde sa parcati. Se aude cantecul miscarii placilor de parca ar fi clapele unui pian, chiar daca aveti muzica in masina. Puteti incerca si fara muzica in masina pentru ca uimirea sa fie definitiva.
Zgomotul miscarii placilor se aude si din apartamentele de la etajele inferioare ale blocurilor.

Muncitorii au fost intrebati de ce lucrarea este proasta. Acestia motiveaza ca nu ei au lucrat acolo ci alta echipa care a fost concediata.

In cel mult un an lucrarea se va degrada. Trotuarul poate deveni un adevarat pericol”, este mesajul lui Ion Vlad, scrie realitatea.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button