S-a SURPAT PĂMÂNTUL în zona Podului Izvor FOTO. TRAFIC BLOCAT, RUTELE OCOLITOARE

de:
19 mai 2015
4 Afișari
S-a SURPAT PĂMÂNTUL în zona Podului Izvor FOTO. TRAFIC BLOCAT, RUTELE OCOLITOARE

UPDATE 2: Apa Nova estimează că lucrările vor fi încheiate la sfârşitul săptămânii. Puteţi vedea cum arata zona miercuri dimineaţă, după demararea lucrărilor, AICI.

Poliția Rutieră a trimis miercuri dimineață un comunicat prin care anunță că, din cauza surpării părţii carosabile din zona Pod Izvor, traficul rutier pe Splaiul Independenţei, sensul către Pod Operă, se desfăşoară deviat prin str. Elie Radu – bd. M. Kogălniceanu – Piaţa Operei sau str. Vasile Pârvan.

Poliția solicită conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, deplasarea în zona sus amintită, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă şi să folosească rutele ocolitoare:

– Splaiul Independenţei – pod Naţiunile Unite – bd. Naţiunile Unite – str. Haşdeu – Splaiul Independenţei;

– Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – bd. Regina Elisabeta – bd. M. Kogălniceanu – Piaţa Operei.

UPDATE: „Este vorba despre un incident la unul dintre colectoarele de canalizare ale rețelei de canalizare a municipiului București, care a cedat. S-a distrus inițial colectorul și, ulterior, a căzut o bucată din stradă. Splaiul Independenței s-a surpat pe o lungime de 8 metri și o lățime de aproximativ 3 metri, în dreptul Podului Izvor. Structura de rezistență a Podului Izvor nu este afectată. Vom evalua materialul care s-a strâns deasupra colectorului de canalizare, vom înlocui conducta din care era făcut colectorul de canalizare și, ulterior, vom solicita asfaltarea zonei. Am fost sesizat privind producerea avariei în urmă cu aproximativ o oră și jumătate. Apa Nova este prezentă la fața locului cu patru echipaje”, a declarat Epsică Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucureşti, citat de Agerpres.

Circulaţia în zonă este îngreunată pe sensul de mers dinspre Unirii spre Eroilor, în contextul în care se poate folosi doar o bandă.

Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, a anunţat că două echipaje ale Brigăzii asigură fluența traficului rutier în zona unde Splaiul Independenței s-a surpat.

„Primarul general, Sorin Oprescu, a dispus izolarea zonei pentru asigurarea in conditii de siguranta a traficului rutier, precum si interventia de urgenta a personalului operativ al administratorului de retele de apa si canalizare si a administratorului drumului. Echipele de interventie vor raporta periodic situatia remedierii avariei la sistemul rutier si la retea”, anunţă Primăria Capitalei, într-o informare remisă B365.ro.

O groapă a apărut, marţi după-amiază, pe Splaiul Independenţei, în zona Podului Izvor. Groapa s-a format pe partea opusă a stației de metrou Izvor.

„Nu ştim deocamdată din ce cauză s-a produs incidentul, până nu se ajunge la defecţiune. Este posibil să fie pe reţeaua de alimentare cu apă sau pe reţeaua de canalizare. Echipa e la faţa locului şi se ocupă de remedierea problemei. Întrucât nu avem reclamaţii privind lipsa apei, este foarte probabil să fie afectată reţeaua de canalizare. Deocamdată nu putem estima durata intervenţiei”, a declarat, pentru B365.ro, Epsică Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucureşti.

Craterul s-a format in apropiere de Parcul Izvor, chiar pe ultima banda a soselei.

Groapa are 2 m adâncime, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei. În prezent circulaţia în zonă este afectată, fiind blocate benzile 1 şi 2 de circulaţie din zonă. Groapa a fost împrejmuită şi, din fericire, nu s-a produs niciun accident.

Asfaltul s-a rupt și a fost practic înghițit de pământ, iar polițiștii au fost trimiși la fața locului pentru a se asigura că participanții la trafic nu au de suferit.

Fotografiile au fost postate pe Facebook de Adi Dobre.

Cookies