Haos în București înainte de Crăciun

23 dec. 2021
10909 afișări
Haos în București înainte de Crăciun

Au venit. Sunt aici. Zilele în care capul nostru o ia complet razna și se transformă într-un fel de Medusa festivă, dacă Medusa ar fi avut părul plin de beculețe de Crăciun și ar fi urlat foarte mult în trafic.

Toți bucureștenii au FOARTE MULTĂ TREABĂ zilele astea, ‘NU MAI POT!!’, îți mărturisesc ei când vă întâlniți pe scara blocului, cu ochii împăienjeniți de nesomn, la mall, nespălați pe cap fiindcă nu au avut timp, nu înțelegi ce greu e cu serbările astea?!?! . Sau când îi vezi ciorchine zbierând la o blondă care a blocat toată parcarea fiindcă e începătoare și nu știe să intre cu spatele între alte două mașini, plus că are bmw roșu deci SIGUR I-A LUAT TAXO MAȘINĂ SAU BĂRBACSO CINE ȚI-A DAT PROASTO PERMIS DĂ-TE DRECU ACASĂ SĂ CONDUCĂ ĂLA CĂ TU EȘTI PRAF.

Așa vorbesc bărbații cu femeile de Crăciun mai nou, se pare.

După onorabila vârstă de 30 de ani, m-am hotărat să îmi dau singură permisiune să folosesc fraza PE VREMEA MEA oricând am chef. Așadar, pe vremea mea, bărbații nu vorbeau așa cu femile. Dacă unei blonde îi răposa motorul în intersecție, săreau 5 bărbați să o ajute. Unul să îi pornească mașina, unul să îi dea niște apă să nu mai fie stresată, unul să dirijeze traficul ca să nu fie probleme în Univers și doi să o ceară de nevastă. Așa se proceda cu o doamnă in distress, cum se zice în limba lui Stormzy.

În 2021 înainte de Sărbători, acești domni au fost înlocuiți de rafale de claxoane ale bărbaților care se grăbesc rău rău de tot să ajungă la supermarketul unde i-a trimis soția să cumpere detergent CĂ ORICUM NU FACI NIMIC TOATĂ ZIUA, DRAGĂ!!!

După o lună de mers la mall și observat lumea (acolo lucrez în prezent, poveste lungă), percepția personală e că soțiile își urăsc soții, soții ar vrea să fie oriunde altundeva decat să care sarsanalele unor femei cu care oricum n-au mai făcut Sfânta Activitate Biblică (stiți voi, aceea) de mulțe luni/ani, și oricum când au făcut-o la momentul respectiv se gândeau la vecina. Iar mamele sunt foarte iritate de copiii lor.

Eu nu înțeleg de ce i-au mai făcut. Serios. Pare că multe mame sunt foarte surprinse când copiii lor au altă personalitate decât aia pe care și-au imaginat-o ele. Și sunt siderate când copiii fac și vor tot felul de chestii.. ‘Nu mai țipa, nu mai pune mâna, ȚI-AM SPUS SĂ NU TE MAI DUCI AȘA LA DISTANȚĂ ÎN FAȚA MEA, nu te mai iau niciodată cu mine!!!’, le spun ele în timp ce cară pungi cu cadouri pe care scrie ‘cu drag’, ‘din suflet’, pe care bănuiesc că le vor da unor oameni pentru care nu simt nimic.

De aia discrepanța între advertising și realitate se adâncește pe zi ce trece. Fiindcă toate reclamele acum, în această perioadă deosebită a pandemiei, sunt despre să cum fim mai buni, mai iubitori, mai înțelegători, mai toleranți. ‘Nimic nu e mai frumos decât Crăciunul lângă cei dragi’, vor susura suav reclamele, în timp ce în fața supermarketului cuplurile se cearta în spume. ‘Crăciunul asta, nu uita de ei’, vor spune reclamele arătând imagini cu bunici generici, sau, preferata mea, ad-ul care spune (parafrazez) ‘De Crăciunul ăsta, nu vreau bocancii cei noi, vreau să fim cu toții bine!’.

Măi, să știți că eu sincer vreau bocancii și aș mai vrea să mă lase lumea în pace, mai ales politicienii, și să nu mai facem reclame complet desprinse de realitate, scrise în limbaj de clasa a IV-a, cel mult, reclame în care toți suntem așaaaa niște ființe bune și superioare. Mergeti la oricare semafor de pe Calea Moșilor cu două zile înainte de Crăciun și întrebați acolo ’NU VĂ SUPĂRAȚI, Crăciunul ăsta vreți să fim cu toții bine sau vreți să nu mai blocheze toți creștinii intersecția că au ciupit puțin pe galben așa?’

Nota B365.ro: Mai întâi, de-un Crăciun îi vom lua noi Oanei bocanci. Apoi, vă arătăm de ce i-am lua Oanei ce-ți dorește prin lista de argumente de mai jos:

Cookies