Haos clasic de sărbători pe DN1. Aglomerație între staţiunile Predeal şi Buşteni şi între Comarnic şi Breaza. Rutele ocolitoare recomandate de polițiști

06 mai 2024
429 afișări
Haos clasic de sărbători pe DN1. Aglomerație între staţiunile Predeal şi Buşteni şi între Comarnic şi Breaza. Rutele ocolitoare recomandate de polițiști
Haos clasic de sărbători pe DN1. Aglomerație între staţiunile Predeal şi Buşteni şi între Comarnic şi Breaza. Rutele ocolitoare recomandate de polițiști. Sursa foto: Unsplash

Luni la orele prânzului se înregistrează aglomerație pe DN1, pe sensul către Ploiești, în special pe Valea Prahovei, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și între Comarnic și Breaza. Polițiștii recomandă celor care se întorc din minivacanța de Paște să conducă cu maximă atenție la drum și la ceilalți participanți la trafic, și să ia în calcul folosirea unor rute alternative, pentru a fluidiza circulația și pentru a ajunge mai rapid acasă.

S-a terminat minivacanța de Paște, a început haosul pe DN1. Pe sensul de coborâre către Ploiești, aglomerația este prezentă între stațiunile montane Predeal și Bușteni, dar și între Comarnic și Breaza, anunță Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române printr-un comunicat de presă.

„Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, dar și pe celelalte artere rutiere importante la nivel național.”, au transmis autoritățile.

Haos pe Valea Prahovei. Ce recomandări transmite Poliția Română

Ținând cont că traficul va deveni din ce în ce mai aglomerat în orele ce urmează, Poliția Română a transmis o serie de recomandări șoferilor pentru a menține un mediu cât mai sigur pe drumuri:

– creșterea distanței de siguranță între vehicule;

– evitarea depășirilor riscante, a coloanelor de autovehicule;

– planificarea cu atenție a traseului de parcurs și folosirea unor rute alternative;

– manifestarea respectului față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției;

– pe autostrăzi, acordarea priorității la ieșirea din spațiile de servicii, punerea în funcțiune a luminilor de avarie la încheierea unei coloane care oprește sau încetinește brusc.

Rute alternative pentru cei care se întorc de la mare și de la munte

Nu în ultimul rând, autoritățile au transmis și recomandări de rute alternative, pentru a evita pe cât posibil aglomerația. Astfel, pentru cei care se întorc de la munte pe DN 1 București – Ploiești – Brașov, următoarele artere rutiere pot fi utilizate:

  • București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A – Brașov;
  • București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 – Râșnov;
  • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 – Râșnov;
  • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

În cazul celor care se întorc de la mare pe A2, pe sensul Constanța – București, aceștia pot utiliza următoarele rute alternative:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

CITEȘTE ȘI

VIDEO | Din Mexic la Snagov. A fost instalat lângă București primul limitator de viteză inteligent din România

FOTO | Mașină în flăcări pe Autostrada A1, în sensul dinspre București spre Pitești. Trafic îngreunat

Necazul de Paște pe care îl trăiește orice bucureștean: atacul drobului din frigider

Cookies