Hanul Solacolu nu va fi expropriat și restaurat. PSD a votat împotrivă  în CGMB

29 iun. 2021
564 Afișari
Hanul Solacolu nu va fi expropriat și restaurat. PSD a votat împotrivă  în CGMB

Hanul Solacolu nu va fi expropriat și restaurat după ce consilierii PSD din Consiliul General al Municipiului București au respins proiectul de modificare a Hotărârii 214 / 23.04.2019 care prevedea declanșarea procedurii de expropriere a imobilului-monument istoric situat în Calea Moșilor 134.

Hanul Solacolu, o clădire istorică importantă din București, urma să fie expropriat de PMB dacă în ședința CGMB de marți 29 iunie, se vota proiectul de modificare a Hotărârii 214 / 23.04.2019 care prevedea declanșarea procedurii de expropriere a imobilului-monument istoric situat în Calea Moșilor 134. Actualii posesori ai imobilului lăsat pentru moment în paragină după ce a fost retrocedat în 2003, urmau să primească aproape un milion de euro despăgubiri.

Hanul Solacolu ar fi intrat astfel în proprietatea Municipiului București, iar proiectul prevedea un amplu proces de restaurare și transformarea imobilului într-un Spațiu Cultural Municipal.

”Îmi doream ca sectorul public și artiștii independenți să se întâlnească în acest spațiu salvat din ruină. Clădirea ar fi reintrat în circuitul orașului, Calea Moșilor ar fi primit șansa de a fi revitalizată. Este una dintre cele mai importante artere ale orașului!

Fondurile pentru acest proiect erau deja prevăzute în bugetul local.

Dar PSD a votat împotriva! Conștient, pune în pericol nu doar moștenirea culturală a orașului, dar și trecătorii. Hanul Solacolu se află într-un stadiu de degradare extremă și reprezintă un pericol public!

Nu ne oprim aici. Am făcut din salvarea monumentelor istorice o prioritate și asta vom continua să facem. PSD duce o luptă din care singurii pierzători sunt orașul și locuitorii săi. PSD vede asta, dar nu îi pasă. Pentru ei sunt mai importante câștigurile personale sau de clan”, a comentat, pe Facebook, Edmond Niculușcă, directorul ARCEN.

Cookies