Hanul Gabroveni se restaurează cu cinci milioane de euro VEZI CUM VA ARĂTA

de:
05 apr. 2011
0 Afișari
Hanul Gabroveni se restaurează cu cinci milioane de euro VEZI CUM VA ARĂTA

Proiectul de restaurare şi extindere a Hanului Gabroveni va fi realizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în parteneriat cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti (ArCuB).

După finalizarea lucrărilor, Hanul Gabroveni va funcţiona ca centru cultural multifuncţional în care se vor dezvolta activităţi diverse, legate de arta reprezentării scenice, informare culturală şi turistică sau de loisir.

„Pentru cele două construcţii – monumentul istoric – Hanul Gabroveni – şi extinderea acestuia – corpul nou – sunt propuse în proiect, executarea unor lucrări de consolidare, restaurare şi de remodelare funcţională pentru realizarea Centrului Cultural European, care permite integrarea monumentului istoric în circuitul socio-cultural-turistic al Capitalei”, se arată în caietul de sarcini al proiectului. Construirea noului corp va dura 30 de luni, iar renovarea celui vechi, 10 luni. Ofertele depuse de participanţii la licitaţie vor fi deschise la 18 aprilie 2011.

Centrul va cuprinde o sală de spectacole multifuncţională de maximum 200 de locuri, spaţiu de repetiţii pentru teatru, muzica, balet, cazare şi spaţii tehnice.

Clădirea monument istoric, ce urmează a fi restaurată este formată din trei corpuri şi are o suprafaţă desfăşurată de 2.317 mp. Corpul nou, va avea regimul de înălţime subsol, parter, mezanin, etajul1 şi etajul 2 retras şi o suprafaţă desfăşurată de 2.083 mp.

Investiţia proiectului este de aproape 5 milioane de euro, din care 2.550.000 euro reprezintă finanţare nerambursabilă, cofinanţarea naţională este de 450.000 de euro şi este susţinută de Ministerul Culturii, iar Primaria Municipiului Bucuresti susţine financiar finalizarea lucrărilor şi realizarea unei extinderi pe parcelele străzii Lipscani.

Cookies