Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European

de:
15 dec. 2016
0 Afișari
Handbal feminin: România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European

Daneza Anne Mette Hansen a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 9 goluri din 15 încercări. De la România s-a remarcat Eliza Buceschi, cu 4 goluri, iar golgheterul Cristina Neagu a avut cel mai slab procentaj de reuşită (23%).

Prima repriză a fost echilibrată, fiecare echipă succedându-se la conducere. Actul secund a fost controlat de către daneze, care au avut şi un avans de şase goluri. România a expediat mai multe şuturi (raport 39-36), dar a avut un procentaj de reuşită mai mic (44-58%).

Danemarca: Toft, Reinhardt – portari; Okkels, Fisker 1 gol, Hansen 9, Woller, Heindhal, Grigel, Nielsen 3, Tranborg 4, Kristiansen, Dornonville De La Cour 1, Jensen 1, Spellerberg, Jorgensen 2, Haugsted. Selecţioner: Klavs Bruun Jorgensen.

România: Dedu, Ungureanu – portari; Udriştioiu 1 gol, Szucs, Geiger 1, Pintea 2, Buceschi 4, Neagu 3, Florică, Laslo 2, Iuganu 1, Zamfir 1, Manea 1, Zamfirescu 1, Chintoan, Chiper. Selecţioner: Ambros Martin.

În urma acestui rezultat, România încheie pe locul 3 în grupă şi va juca pentru poziţiile 5-6 la Campionatul European, cu Germania sau Franţa. Danemarca se califică în semifinale de pe locul doi şi va juca împotriva Olandei.

România a pierdut partida cu Danemarca, scor 17-21 (10-12), în grupa 2 principală, şi a încheiat pe locul 3, urmând a juca pentru poziţiile 5-6 la Campionatul European, cu Germania sau Franţa.

Denisa Dedu, portarul echipei naţionale de handbal, a declarat miercuri, după ce România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European din Suedia, că tricolorele nu au fost în formă bună în partida cu Danemarca, dar au arătat că formează un grup puternic pe parcursul competiţiei.

Ne-am fi dorit să câştigăm, să demonstrăm că putem mai mult…dar asta e, atât s-a putut azi. Capul sus! Consider că pe parcursul competiţiei am arătat că suntem o echipă puternică şi cred că la următoarele campionate vom accede în fazele superioare. După Olimpiadă, toate echipele au schimbat generaţiile. Mă bucur că ni s-a acordat încredere. Privim spre viitor, cred că vom avea un cuvânt de spus„, a spus Denisa Dedu după meci pentru TVR.

Danemarca se califică în semifinale de pe locul doi şi va juca împotriva Olandei.

Cookies