Hamlet – Un Exercitiu

de:
01 iun. 2011
0 Afișari
Hamlet -- Un Exercitiu

De William Shakespeare

Trupa de actori ambulanţi „Shakespeare Company” alege să prezinte, dintre toate textele marelui dramaturg, Hamlet. Rolurile sunt împărţite de unul dintre ei, fără a se gândi prea mult, pe criterii doar de el ştiute.

Chiar dacă textul lui Shakespeare este respectat întocmai, distribuirea unor tipologii atipice în rolurile deja clasice, face ca spectacolul prezentat de această trupă să fie proaspăt, amuzant şi surprinzător. Fără a apela la artificii regizorale sau scenografice deosebite, fără a căuta să uimească publicul cu orice preţ, Liliana Pană, aflată la prima tentativă regizorală, ne dezvăluie un altfel de Hamlet. Un Hamlet care împrumută, cu voia sorţii, caracteristici feminine.

Traducerea: Nina Cassian

Regia: Liliana Pană

Scenografia: Cristina Milea şi Cătălin Manea

Muzica: Iosif Herţea

Mişcarea scenică: Andreea Duţă

Distribuţia: Liliana Pană, Radu Ciobănaşu, Raluca Petra, Robert Radoveneanu, Nicolae Nastasia, Rozana Radu, Răzvan Marina, Adelaida Zamfira / Codruţa Ureche, Alexandru Trişcariu

Hamlet – un exerciţiu este un proiect iniţiat de Liliana Pană. Ea şi-a propus să descopere acest text, să îl pună în valoare, să se apropie de el într-o manieră diferită. A strâns alături, deloc întâmplător, oameni cu aceeaşi pasiune pentru teatru, pentru scenă, dar mai ales pentru Shakespeare. A creat o companie care se numeşte Shakespeare Company şi al cărei prim proiect este acest spectacol.

Bilet: 20 lei, 12 lei

Cookies