HALLOWEEN 2015: Cât costă participarea la petrecerea de HALLOWEEN de la castelul lui Dracula (Bran)

de:
26 oct. 2015
0 Afișari
HALLOWEEN 2015: Cât costă participarea la petrecerea de HALLOWEEN de la castelul lui Dracula (Bran)

HALLOWEEN 2015 la castelul Bran:

Dovleci sculptați, vin roșu pentru adulți și bomboane pentru copii, o proiecție de film horror și muzică bună sunt câteva dintre ingredientele pentru o seară plină de distracție în 31 octombrie, anunță Castelul Bran într-un comunicat de presă.

„De altfel, cu ochiul său critic, Vlad Țepeș, gazda evenimentului, care își va ghida oaspeții prin Castel, va alege și premia cele mai frumoase costume. Câștigătorii nu vor fi trași în țeapă, vor primi un cadou semnificativ, în ton cu evenimentul, marcă a Castelului Bran. De aceea, vizitatorii care nu se tem de gazdele Contelui Dracula sunt așteptați să pășească în înfricoșătorul edificiu începând cu ora 19.00, ultima intrare fiind puțin după miezul nopții, la 00.30. Contele ține să precizeze că liliecii care zboară în negura nopții deasupra reședinței sale sunt inofensivi, iar vizitatorii nu au motive de îngrijorare!”, se arată în comunicatul citat de Agerpes.

HALLOWEEN 2015 la castelul Bran:

Turul Castelului va continua, pentru cei dornici de distracție, cu o petrecere tematică, în Parcul Regal, într-un cort special amenajat pentru acest eveniment. Nu vor lipsi băuturile fine, muzica bună și proiecția unui film clasic horror, pentru a întregi atmosfera unei nopți unice.

„Halloween After Party” va debuta la ora 21.30 și se va încheia la 04.00.

Organizatorii vor pune în vânzare mai multe categorii de bilete, care se vor putea achiziționa în seara respectivă de la casieria Castelului Bran, prețul acestora fiind între 50 de lei biletul pentru adulți/ 20 de lei biletul pentru elevi și 100 de lei.

HALLOWEEN 2015 la castelul Bran:

Dracula, personajul romanului cu acelaşi nume scris la sfârsit de veac XIX de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă, de unde străjuie valea râului şerpuind prin Principatul Transilvaniei. El este adesea confundat cu Vlad Tepeş, prinţul valah, domn peste castelul, azi ruină, din Principatul Valahia. Cum Castelul Bran este singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula. În capitolul 2 al romanului „Dracula”, la ziua de 5 mai, autorul înfăţişează castelul contelui ca fiind aşezat pe marginea unei teribile prăpastii brăzdate când şi când de crăpături profunde – un hău străbătut de fire argintii, de râuri traversând pădurile prin defileuri adânci”.

Bram Stoker nu a vizitat niciodata România. În descrierea imaginarului Castel al lui Dracula el pleacă de la o prezentare a Castelului Bran disponibilă în Anglia sfârşitului de secol XIX. Într-adevar, castelul, aşa cum apare el în gravura tipărită în prima ediţie a romanului „Dracula”, seamănă izbitor de bine cu Castelul Bran si numai cu acesta. De altfel, se bănuieşte că pentru a descrie plăsmuitul Castel al lui Dracula, Stoker a folosit ilustraţia Castelului Bran din lucrarea lui Charles Boner Transylvania: Its Product and Its People.

Cookies