HALLOWEEN 2014. GOOGLE sărbătoreşte HALLOWEEN-ul cu un GOOGLE DOODLE

de:
31 oct. 2014
0 Afișari
HALLOWEEN 2014. GOOGLE sărbătoreşte HALLOWEEN-ul cu un GOOGLE DOODLE

HALLOWEEN 2014GOOGLE DOODLE sărbătoreşte şi în acest an sărbătoarea de HALLOWEEN.  Astfel, motorul de căutare afişează în loc de logo o animaţie cu o vrăjitoare, care amesteca într-un ceaun din care ies fantome şi lilieci. Într-o altă animaţie Google Doodle afişată de HALLOWEEN 2014 apar o serie de monştri înspăimântători, dar şi câţiva dovleci veseli. Google a pregatit 6 animaţii pentru sărbătoarea de Halloween 2014.

HALLOWEEN 2014: Cum a apărut sărbătoarea HALLOWEEN şi TRADIŢII şi OBICEIURI de HALLOWEEN

Emigrantii irlandezi si scotieni au fost cei care au dus traditia in America de Nord in secolul al IX-lea. Alte tari din Vest au „imbratisat” sarbatoare abia pe sfarsitul secolului XX.

Halloween-ul este acum sarbatorit in cateva parti ale Lumii de Vest, cel mai intalnit in Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico si Regatul Unit, iar ocazional in unele parti ale Australiei si Noua Zeelanda.

Acum 2000 de ani purta numele de All Hallows Eve, ziua de dinainte de All Saints” Day, creatã pentru creştinarea pãgânilor şi celebrând pe 1 noiembrie toţi sfinţii Bisericii Catolice. Deşi existã multe variante culturale ale tradiţiei, în esenţã existã acelaşi fond originar. Rãdãcinile Halloween-ului se regãsesc într-o festivitate celticã pe nume Samhain, care semnifica sfârşitul verii şi trecerea în anotimpul rece.

HALLOWEEN 2014: Cum a apărut sărbătoarea HALLOWEEN şi TRADIŢII şi OBICEIURI de HALLOWEEN

HALLOWEEN 2014: Ritual al recoltei însoţite de focuri sacre, Samhain marca un prag temporal fundamental, când sufletele morţilor se plimbau noaptea pe strãzi şi trebuiau îmbunate prin daruri lãsate la uşã pentru a asigura abundenţa recoltelor viitoare. În secolul al VIII-lea, din dispoziţia papei Grigire al III-lea, ‘superstiţia pãgânã’ devine o onorare a sfinţilor şi martirilor, All Saints’ Day încorporând o parte din tradiţiile celtice. Cu timpul, aceasta a evoluat într-o festivitate efectiv seculara, marcatã de evenimente precum faimosul trick-or-treating al copiilor sau întrunirile costumate.

HALLOWEEN 2014. Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de HALLOWEEN „de groază”. Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.
 
HALLOWEEN 2014. Cei care doresc să petreacă noaptea de HALLOWEEN la teatru pot mege să vadă piesa „Midnight chat with Sylvia Plath”, la Teatrul Mignon. Din distribuţia spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan. Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite. Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa „spiritul” prin intermediul operei, scrie Mediafax.

HALLOWEEN 2014. Google Doodle sarbatoreste si in acest an sarbatoarea de HALLOWEEN.  Astfel, motorul de cautare afiseaza in loc de logo o animatie cu o vrajitoare, care amesteca intr-un ceau din care ies fantome si lilieci. Intr-o alta animatie Google Doodle afisata de HALLOWEEN 2014 apar o serie de monstri inspaimantatori, dar si cativa dovleci veseli. Google a pregatit 6 animatii pentru sarbatoarea de Halloween 2014.

Cookies