Administraţia Parcurilor a plătit ilegal zece ceasuri de aur pe care nu le primise

de:
29 apr. 2011
0 Afișari
Administraţia Parcurilor a plătit ilegal zece ceasuri de aur pe care nu le primise

Potrivit raportului Curţii de Conturi, ALPAB ar fi plătit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2,97 milioane lei pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau recepţionate şi nu erau puse în operă la data plăţii, scrie newsin.ro. Contractul pentru ceasurile de aur a fost câştigat de firma Soluţii Urbane SRL.

Tot prinr-un proces verbal de custodie fictiv, instituţia din subordinea Primăriei Capitalei, ae fi plătit, în 2009, alţi 728.990 lei pentru a cumpăra ambarcaţiuni nautice care nu erau recepţionate la data plăţii.

Curtea de Conturi a mai constatat că ALPAB ar fi cheltuit ilegal 1,28 milioane lei cu încălcarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2006, pentru lucrări executate la Clubul Francez fără a avea aprobată sursa de finanţare cu această destinaţie. După cum susţin inspectorii de control, costurile lucrărilor de renovare ar fi trebuit suportate de societatea Twins Cafe SRL, locatarul Clubului Francez.

În acelaşi raport se arată că ALPAB a decontat servicii de dezinsecţii, deratizare şi depozitare în valoare de 1,58 milioane lei, însă potrivit documentelor din contabilitatea instituţiei nu se pot identifica suprafeţele şi cantităţile serviciilor prestate. ALPAB ar mai fi cheltuit, constată Curtea de Conturi, circa 570.000 de lei pentru semănarea de gazon în timpul iernii în Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului şi la Ştrandul Dâmboviţa.

Citeşte şi Oprescu a dat cu şapte milioane de lei mai mult decât făcea pe un teren expropriat.

Cookies