Hala Matache va fi mutată pentru a face loc Bulevardului Uranus

de:
21 sept. 2012
0 Afișari
Hala Matache va fi mutată pentru a face loc Bulevardului Uranus

Hala va fi mutată cu aproximativ 40 de metri în spatele locaţiei actuale. Se confirmă astfel ipoteza că Primăria Generala a Capitalei propune mutarea monumentului istoric drept soluţie la faptul că acesta bloca construcţia Bulevardului Uranus, prezentată în urmă cu aproape 2 luni de B365.ro, . 

Singurul pas pe care Primăria ar mai trebui să-l facă în acest moment pentru mutarea clădirii este obţinerea avizului din partea Ministerului Culturii. 

„Să lămurim o dată cu Hala Matache. Nu pot să o ţin, domne, pe loc, sunt nişte cheltuieli fantastice, şi atunci o să o mut exact cu 37 de metri şi 20 de centimetri mai încolo. Nu fac pe nebunul, chiar asta e distanţa. A fost ideea şi doi ani ani şi jumătate am tot stat în discuţii sterile. Am respectat şi societatea civilă, am prezentat şi planurile, dacă se poate face. Linia de tramvai avea un circuit, dar nu asta ne împiedica, ci infrastructura. Există totuşi o zonă gravitaţională de unde curg dejecţiile, chiar sub hală este o coloană de drenaj care este făcută undeva din anii 1932-1933. Nu a mai umblat nimeni acolo”, a declarat ieri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Mediafax.

Tot în şedinţa de joi, Comisia de la Ministerul Dezvoltarii a respins avizarea pasajelor subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei. 

Membrii Comisiei au respins realizarea acestor pasaje deoarece ar afecta imaginea bulevardelor, aceasta fiind principala poarta de intrare in oras. In plus, s-a considerat ca pentru realizarea pasajului din Piata Charles de Gaulle s-ar defrisa multi copaci, potrivit Hotnews.

Comisia Tehnică de Urbanism a Ministerului Dezvoltarii a dezbătut joi avizarea a trei proiecte controversate: pasajele subterane de la Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei şi mutarea Halei Matache.

Cookies