Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București

12 oct. 2021
665 Afișari
Haine & bijuterii, perle &  catifea &  other stories din București
Vreau beculețele de Crăciun înapoi

Știu, țara arde și baba se piaptănă, dar cred că despre pandemie știm cu toții că e rău și mi-e un pic lene să mai învârt în aceeași mămăligă în care știm și că există explicații și vinovați, și că putea să fie mai bine, mult mai bine, doar că nu e. Și că nu sunt de vină nevaccinații neapărat, ci în principal cei care i-au lăsat așa, cu școala și educația făcute praf, de nu cred nici în știință, sunt speriați, li se pare că au control și l-ar putea pierde, în fine.

Deci, revenind. Haine şi bijuterii.  E un fel de a spune haine, pentru că n-am cumpărat mare lucru în ultima vreme) doar restock de la Uniqlo și Muji).

1. Radio People în „Haine & bijuterii, perle & catifea…”

M-am tot învârtit pe lângă Radio People de care am auzit la radio, na, logic they had me at catifea . Mi se păreau mişto materialele, am tot zis că mă duc să şi văd, n-am ajuns, am comandat pe neve, deşi scump, dar ştiţi cum e când devine obsesie. Aşa că acum am un hanorac DIVIN din catifea şi nişte dantelă cu flori şi, pentru că sunt obsesivă, mi-aş mai cumpăra încă unul aproape la fel şi, practic, 3 sferturi din ce au făcut, doar că încă mă abţin, până într-o zi când n-o să mă mai abţin.

Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București
Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București – RadioPeople.ro

2. Despre „Perla Perfectă”

Am descoperit şi perla perfectă de gât, la OStara. Perla perfectă de gât înseamnă că se așează perfect fix în gaura aia din gât, că altfel nu știu cum să îi zic și firul e suficient de rigid, dar suficient de elastic, astfel încât să nu plutească peste tine, dar nici să nu fie nefiresc.

Dacă nu ați căutat niciodată asta, posibil să nu înțelegeți, dacă ați căutat, sigur înțelegeți. La OStara mai sunt și treburile șmechere cu voce în bijuterii, vedeți că vin sărbătorile, e acolo o brățară cu harta României și vocea Reginei Maria care se apropie de definiția cadoului perfect. 

Haine & bijuterii, perle & catifea și alte povești din București
„Am descoperit și perla perfectă de gât. La OStara”

Perlele oricum eu le-am găsit prima dată la noi la AFC, odată pentru că sunt foarte mișto și moderne, apoi, pentru că nu sunt exagerat de scumpe, iar creațiile de acolo au ceva minunat, acel je ne sais quoi care face diferența.

3. Un pic de roz de la Ioana Petre

Pe cu totul şi cu totul alt palier al bijuteriilor sunt cele făcute de Ioana Petre. De acolo am un pin cu o mână, roz, roz, roz, roz, roz, roz, roz, roz care îmi place la nebunie. E mic și, desigur. cum ziceam, roz și e viața tuturor sacourilor negre, le transformă pe ele, îți transformă și ție ziua.

Și mai găsiți și un pin cu un pepene și niște fluturi și o căpșună, și art print-uri, are un talent incredibil la culori și sunt așa vii și prietenoase și de pline de viață, încât chiar vă trebuie, o să vedeți. 

Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București
Mâna roz, roz, roz, roz de la Ioana Petre

4. Alb, alb după mult roz

Bijuterii, dar și haine și, din nou, chestii de casă sunt și la Alb Alb, care cred că e primul magazin de genul ăsta de la noi, unde sunt doar creații făcute de români, sunt foarte multe goodies acolo, eșarfe, genți, produse de casă, cărți, jucării, chiar foarte multe. 

Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București
Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București

5. Pas grăbit spre sneakerși

Un fel de last, but not least, deși un pic diferit, Cajuki. La Cajuki au ceva foarte important, respectiv sneakerși de la Veja, Veja care a apărut în viața mea înainte de pandemie și nu am apucat să îi văd în real life, așa că am fost nevoită să cumpăr iar pe neve. Iar la noi îi aduceau, la momentul ăla, doar cei de la Cajuki.

Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București
Sneakers Veja de la Cajuki

La Cajuki mai găsim o selecție de haine majoritar de copii, pentru cei care au copii mici, dar nu numai, sunt unele altele și pentru adulți. Veja, cum ziceam şi alte câteva branduri cu conștiință. Eu mă bucur mult că se dezvoltă și la noi genul ăsta de magazine de autor, dacă vreți, cu o selecție interesantă și curată. În afară merg mult pe la ele și descopăr chestii, branduri, e evident că se schimbă tipul de experiențe de cumpărături și, dacă vrem mai puțin și mai bun, cam asta e soluția. Sigur, e și mai scump, dar, ca și rentabilitate, cele de larg consum se și strică mult mai repede. 

Să nu uităm de Made in Roşia Montana, că tot vine sezonul rece. Lâna e cea mai bună variantă, au modele noi, inclusiv bluze de corp, iar despre fulare, șosete și căciuli nu are rost să mai vorbim. 

Haine & bijuterii, perle & catifea & other stories din București
Kind reminder: Made In Roșia Montana

Long story short, alegerile sunt ale noastre, eu chiar cred că e momentul să mai schimbăm din magazinele cu fast fashion, așa cum ar trebui să schimbăm și fast food și tot ce e pe fast, că uite unde ajungem.

Nota B365,ro: Articolele Mariei sunt ca niște plimbări prin  magazine, orașe, locuri, lume…, ceea ce e formidabil, în general, și absolut minunat, în context pandemic:

Cookies