GOOD LIVING

Hai la mulți ani! Parcul Natural Văcăreşti împlineşte astăzi cinci ani

Zi de sărbătoare a naturii bucureștene, după ce Parcul Natural Văcărești împlinește astăzi cinci ani de când este oficial considerat o arie naturală protejată. Mii de oameni au vizitat deja zona.

Parcul Natural Văcăreşti împlineşte cinci ani, interval în care, prin monitorizări zilnice, au fost identificate 331 de specii de plante şi 336 de specii de animale, transmite Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

Cinci ani pentru Parcul Natural Văcărești

„Parcul Natural Văcăreşti împlineşte astăzi 5 ani! Pe 11 mai, 2016, Guvernul României aproba prin HG înfiinţarea primului parc natural situat în mediul urban în România. Un proiect ambiţios şi vizionar care s-a născut din încăpăţânarea iubitorilor de natură şi care a transformat un eşec al României anilor ’80 în cel mai mare spaţiu verde al Capitalei”, arată asociaţia într-o postare pe Facebook.

Sute de specii de plante și animale

Potrivit aceleiaşi surse, în ultimii cinci ani, prin monitorizări zilnice, au fost identificate 331 de specii de plante şi 336 de specii de animale, iar biodiversitatea parcului este în creştere.

„În ultimii 5 ani am ghidat în parc peste 4.500 de adulţi şi copii, iar zeci de mii de oameni vizitează anual parcul. Pandemia a crescut interesul publicului faţă de natură, astfel că numărul vizitatorilor a crescut vizibil în ultimul an. În parc există peste 4.600 de arbori, doar în interiorul digului perimetral.

Cei mai mulţi sunt sălcii, nuci, ulmi şi corcoduşi. Parcul oferă o multitudine de beneficii comunităţii, începând cu filtrarea şi absorbţia particulelor poluante, sechestrarea carbonului şi producţia de oxigen, până la beneficii culturale şi economice. Văcăreştiul este cel mai mare spaţiu verde compact al Bucureştiului, unul dintre principalii ‘plămâni’ ai Capitalei. Zonele umede de acest fel ne ajută să atenuăm efectelor schimbărilor climatice, tot mai evidente în ultimii ani”, se mai arată în postare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button