„Hai, fiecare la scara lui”, varianta cu mașini. Un bucureștean a lăsat un mesaj (cu mărci poetice) în geamul unui șofer care a parcat un pic în afara razei de domiciliu

25 iun. 2024
26555 afișări
„Hai, fiecare la scara lui”, varianta cu mașini. Un bucureștean a lăsat un mesaj (cu mărci poetice) în geamul unui șofer care a parcat un pic în afara razei de domiciliu
Sursa foto: Facebook / Ai parcat ca un bou București

Vecinii ăia care strigau la copii să se joace „la scara lor” nu au dispărut, ci s-au reinventat. De când cei mici nu mai bat mingea pe străduțele din București, locatarii cu mai mult timp liber au cășunat pe cei care parchează nu tocmai pe placul lor. Sau „parchiză”, dacă ne uităm pe biletul lipit pe geamul unei mașini care a devenit viral pe Facebook, pe comunitatea „Ai parcat ca un bou București”. Desigur, de pe foaie nu aveau cum să lipsească mărcile poetice, care nu-s deloc puține la număr.

Vecinii preocupați de parcările celorlalți vecini (pe spațiul public, pe locuri plătite/închiriate) nu au apărut pe malurile Dâmboviței de ieri, de azi. Doar că în ziua de azi s-au reinventat: nu mai stau să te pândească la geam sau în scara blocului, ci îți dau mesaje pe WhatsApp sau… îți lasă bilețele în geam. Știți voi, persoanele care spun că „parchează aici de x ani”.

Mesajul lăsat de un vecin grijuliu: „Atenție, nu mai parca aici”

Un astfel de caz a fost surprins pe străzile Bucureștiului de un membru al comunității de pe Facebook „Ai parcat ca un bou București”. Pe geamul mașinii se poate vedea următorul mesaj scris pe foaie și lipit cu scotch:

„ATENȚIE

NU MAI PARCA AICI

PARCIZĂ LT TINE LA SCARĂ UNDE

LOCUIȘTI”

Mesajul, cu ale sale mărci poetice, a fost observat și discutat de membrii comunității în comentarii. Până la urmă, când dai un mesaj scrii greșit, poți să îți cauți scuze spunând că ți-a scăpat degetul pe tastatură, dar când scrii de mână un bilețel de „dragoste” cu un cuvânt greșit la fiecare patru puse pe foaie, e mai greu să găsești explicații.

  • Am avut genul asta de vecin cand locuiam in Rahova
    “Aici la scara parchez eu pt ca locuiesc aici de 25 de ani”
  • “Pentru limba română, vă rugăm apăsați tasta unu.”
  • Scara asta a lu cine ie?
Sursa foto: Facebook / Ai parcat ca un bou București

CITEȘTE ȘI

Cookies