Hackerul Guccifer, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

de:
06 iun. 2014
0 Afișari
Hackerul Guccifer, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, condamnarea lui Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub pseudonimul Guccifer, la 4 ani de închisoare cu executare, după ce acesta a spart contul de e-mail al directorului SRI George Maior şi pe cel al fostului secretar american de stat Colin Powell, iubitul europarlamentarului Corina Creţu, anunţă Realitatea TV. Decizia poate fi contestată cu apel.

Potrivit aceleiaşi surse, Guccifer şi-a recunoscut vina, a spus că regretă ceea ce a făcut, dar a precizat că şi lui i-au fost spate conturile de e-mail, dar nu a făcut plângere la DIICOT din acest motiv.

Deşi a fost condamnat, vineri, la 4 ani de închisoare cu executare, hackerul va petrece, însă, 7 ani după gratii, pentru că mai are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare, stabilită de Judecătoria Sectorului 5, pentru fapte similare.

La începutul acestui an, Guccifer i-a spart contul de Yahoo al directorului SRI George Maior. Acelaşi hacker a publicat şi corespondenţa dintre Corina Creţu şi Colin Powell şi a spart conturile unor membri ai familiilor Bush şi Rockefeller şi ale unor oficiali ai Administraţiei Obama, potrivit Thesmokinggun.com. După aproximativ două săptămâni de la spargerea contului de Yahoo al directorului SRI, Guccifer a fost prins. A doua zi, hackerul a fost arestat preventiv, iar pe 18 martie, hackerul Guccifer a fost trimis în judecată.

Cookies