Clădirea modernă a lui Cocoș Jr. de pe Lipscani e gata. Ce magazin de firmă va găzdui. FOTOGALERIE

de:
23 aug. 2013
0 Afișari
Clădirea modernă a lui Cocoș Jr. de pe Lipscani e gata. Ce magazin de firmă va găzdui. FOTOGALERIE

Retailer-ul suedez de fashion H&M va deschide în septembrie un magazin pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei.

Potrivit datelor din piaţă, Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a ajuns la un acord cu suedezii pentru închirierea clădirii cu o suprafaţă de circa 1.800 de metri pătraţi, aflată în construcţie la adresa Lips­cani 30-34, în mijlocul celei mai efervescente zone comerciale din Bu­cureşti.

Clădirea construită de Alin Cocoş pe strada Lipscani din Centrul Vechi va avea la subsol un club de noapte, iar restul imobilului va fi ocupat cu spaţii comerciale. Imobilul, a cărui construcţie a început în august 2012 şi va fi finalizată în această lună, a fost proiectat de Western Outdoor SRL, societatea comercială prin intermediul căreia arhitectul Sorin Gabrea îşi derulează cea mai mare parte a activităţii.

„Proprietarul doreşte să construiască o clădire cu subsol, parter şi două etaje. La subsol va fi un club, iar în restul clădirii comerţ. Probabil, spaţiul va fi ocupat de un magazin de marcă. Ca şi arhitectură, în acest moment ne-am gândit să facem trei corpuri de clădire, legate între ele, pentru a pune în evidenţă ruinele celor trei clădiri descoperite în urma cercetărilor arheologice. Arhitectura cladirii pe care noi o propunem este modernă, însă nu va fi stridentă”, a declarat anterior, pentru Hotnews.ro, Sorin Gabrea, arhitectul care s-a ocupat de acest proiect.

Alin Cocoş a cumpărat terenul în suprafaţă de 3.370 mp în 2011, împreună cu Anghel Marian. Cei doi sunt beneficiarii construcţiei şi ai terenului, conform datelor de pe site-ul Primăriei Capitalei. Însă, pe panoul de indentificare a investiţiei amplasat pe faţada noii clădiri, figurează ca beneficiar al investiţiei doar Anghel Marian.

Click pe poză pentru vizualizarea imaginii la dimensiunea maximă

Reprezentanţii Asociaţiei Arhitectura Restaurare Arheologie (ARA), un ONG care se ocupă de protecţia patrimoniului, au precizat anul trecut că pivniţele din secolul al XVII-lea, care au fost descoperite în 2010 pe terenul clădirii construite de Alin Cocoş au fost distruse. La vremea respectivă, şantierul a fost oprit pentru cercetare arheologică, iar terenul a fost vândut.

Primăria Capitalei a anunţat anterior, într-un răspuns furnizat HotNews.ro, că a eliberat o autorizaţie de „desfiinţare parţială ziduri existente la subsol pentru imobilul situat în str. Lipscani, nr.32-34, sector 3”, pe 21 octombrie 2011. „Lucrările solicitate constau în: desfiinţare parţială ziduri existente subsol, conform studiu istoric, avizelor Ministerului Culturii cu planşe anexă la acestea, planşe pe care sunt evidenţiate zidurile propuse spre desfiinţare, precum şi celelalte acorduri prevăzute de legislaţia în vigoare”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Cookies