Gyuri Pascu chemase ambulanţa cu două ore înainte de deces. Ce DIAGNOSTIC îi pusese medicul

de:
28 sept. 2016
1 Afișari
Gyuri Pascu chemase ambulanţa cu două ore înainte de deces. Ce DIAGNOSTIC îi pusese medicul

Potrivit GSP, în noaptea de duminică spre luni, cu doar două ore înainte de desul artistului, Gyuri Pascu şi fosta lui soţie, în casa căreia se afla, au făcut un apel de urgenţă.

„Au trimis o ambulanţă de tip AMD, de consultaţii la domiciliu, cu un echipaj format dintr-un şofer şi un medic. Gyuri era agitat şi medicul i-a dat doar un calmant, un diazepam, i-a pus diagnosticul de atac de panică şi a plecat”, a spus o sursă de la Ambulanţa Bucureşti.

Peste mai puţin de două ore, a urmat un alt apel la 112, la care au ajuns, de această dată, trei maşini: două de la SMURD şi ambulanţă de tip C, cu medic, de la Ambulanţa Bucureşti.

Gyuri Pascu nu a mai putut fi resuscitat.

„În ultimele trei zile, la Ambulanţă a fost o stare de alertă. Directorul Alis Grasu şi-a dat seama că ceva a fost în neregulă şi a discutat îndelung cu medicul. A cerut ca totul rămână secret”, a mai spus sursa de la Ambulanţa Bucureşti.

Contactată de jurnaliştii de la GSP, Alis Grasu, managerul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, a confirmat evenimentele din noaptea de 25 spre 26 septembrie.

„Da, în jurul orei 03.00, la 10 minute după apel, o ambulanţă de consult a ajuns în casa unde era Gyuri Pascu. Tensiunea era bună, 12 cu ceva, pulsul era bun, de 74. Soţia tot spunea că domnul Pascu face atacuri de panică, astfel încât medicul i-a administrat o jumătate de fiolă de diazepam”, a povestit Alice Grasu, precizând că după administrarea calmantului medicul a plecat de la locuinţa artistului.

Grasu a mai spus că diagnosticul pus de medic a fost „atac de panică”.

Următorul apel la 112 a fost primit de la soţia artistului după ora 04.00. „La următorul apel la 112, cel de după ora 04.00, au ajuns două maşini de la SMURD şi o ambulanţă de tip C, cu medic de la noi. Nu sunt niciodată prea mulţi oameni pentru o resuscitare. Dar medicul nostru n-a mai intervenit pentru că cei de la SMRD i-au spus că se ocupă ei şi ambulanţa noastră a plecat”, a mai spus Grasu.

Ea a precizat că luni a fost începută „o cercetare internă” în acest caz, iar verificările vor fi finalizate în câteva zile.

„Facem o anchetă să vedem dacă medicul de la ora 03.00 a făcut tot ce trebuia să facă. Dacă a respectat protocolul. Şi vom lua măsuri. Înţelegeţi-mă, dacă n-a respectat, ce pot face eu?”, a mai spus directorul Ambulanţei Bucureşti.

GSP mai scrie că, din informaţiile ziarului, medicul de la prima intervenţie nu a putut arăta conducerii un EKG, „ceea ce poate însemna că nici nu i-a făcut”.

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa fostei sale soţii, din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al actorului a fost dus luni la INML „Mina Minovici”, decizia de a fi făcută necropsia fiind luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului.

Potrivit directorului medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo, cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afecţiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent.

Cookies