ESENTIALHUFFLIBERTATEAȘTIRI

Guvernul zice că le-ar da bani părinților să stea acasă, la teme cu copiii, dacă școala rămâne online

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a declarat că părinții vor primi în continuare 75% din salariu de la Guvern, dacă elevii vor continua să desfășoare cursurile online, inclusiv în cazul copiilor bolnavi care stau acasă.

Ce a declarat Ministrul Muncii

„Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinți să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum”.

De asemenea, Raluca Turcan, a spus că această măsură se poate aplica și în cazul copiilor bolnavi care stau acasă, potrivit Digi24.

„Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a declarat aceasta.

Redeschiderea școlilor

Klaus Iohannis, președintele României, a chemat, marți, la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne. În cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni se va discuta despre redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button