ȘTIRI

Guvernul va efectua prima rectificare bugetară din acest an. TVA redus la pâine- din septembrie

„Eu sunt optimist că una din promisiunile importante ale USL, cea referitoare la scăderea TVA pe tot lanţul la pâine, sunt optimist – vedeţi cum spun, ca să nu se supere ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului – că la rectificarea care va avea loc în această lună vom putea să ne ţinem de cuvânt”, a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat însă că reducerea TVA la pâine, anunţată iniţlial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicată nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevăzută să fie efectuată la 30 iulie, ci „probabil 1 septembrie, dacă totul este foarte bine”.

Premierul a explicat totodată că este necesar să existe şi o opinie favorabilă din partea FMI, informează Mediafax.

În luna mai, premierul Victor Ponta a declarat că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine va trebui să fie alocată 250 milioane lei, Fondul Monetar Internaţional transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

El arăta că reducerea TVA la pâine nu se poate face decât pe tot lanţul şi că proiectul poate debuta după rectificarea bugetară din luna iulie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button