Guvernul și-a mai luat o grijă de pe cap la început de an: a dat o zi liberă în decembrie 2022

19 ian. 2022
483 afișări
Guvernul și-a mai luat o grijă de pe cap la început de an: a dat o zi liberă în decembrie 2022
Guvernul și-a mai luat o grijă de pe cap la început de an: a dat o zi liberă în decembrie 2022

Guvernul a decis în ședința de miercuri, 19 ianuarie, ca ziua de 2 decembrie să fie una liberă pentru români. Astfel se va crea o punte care asigură o minivacanță de 5 zile libere de pe 30 noiembrie 2022 până pe 5 decembrie 2022.

Guvernul nu s-a mai complicat să aștepte până în toamnă și a decis să acorde liber, încă de pe acum, și pentru vineri, 2 decembrie, înainte de weekend, astfel că românii ar urma să aibă o minivacanță de 5 zile la începutul lunii decembrie.

Astfel, în total în 2022, românii vor avea 16 zile libere legale, însă doar 9 în timpul săptămânii, mai puţine decât anul trecut, când am avut 11. Primele două au trecut deja, au fost în weekendul 1-2 ianuarie 2022, iar următoarea este luni pe 24 ianuarie, când aniversăm Ziua Principatelor Române. Urmează, apoi, aproape 3 luni fără nicio zi liberă legală. Abia de Paşte, pe 24 aprilie, vom avea patru zile libere, ca în fiecare an.

Pe 1 iunie va pica într-o zi de miercuri, iar, în august, sunt legate iar 3 zile de vacanţă, pentru că Sfânta Maria e luni. Cele mai multe zile libere le vom avea în prima săptămână din decembrie, când avem o punte vineri 2 decembrie, după Ziua Naţională, aşa cum s-a mai întâmplat şi în alţi ani.

Zi liberă pentru cei care participă online la Recensământul din 2022

Ne pregătim de un nou recensământ. Autorităţile vor să afle care mai este populaţia României, după o pauză de 11 ani. Din martie şi până în iulie, ne vor bate cenzorii la uşă sau ne putem introduce singuri în sistemul online. Pentru a putea primi ziua liberă, cei care participă online la recensământ trebuie să prezinte dovada: codul de confirmare generat de soft, informează observatornews.ro.

 

Cookies