ARHIVA B365

Guvernul reclama Realitatea Media la Parchet pentru fals și tentativă de înșelăciune

Executivul a transmis procurorului general Tiberiu Nitu rezultatele unei cercetari a Corpului de Control al primului ministru, ce includ „date si indicii privind implicarea reprezentantilor SC Realitatea Media S.A.in acte si operatiuni care pot intruni elementele constitutive ale infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata (…) si tentativa de inselaciune”, informează Hotnews.

Iată comunicatul Guvernului, aici.

Reclamatia vine in urma unui control la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Autoritatea Nationala pentru Turism, RAAPPS si Compania Nationala a Imprimeriilor „Coresi”.

Controlul a vizat mai multe contracte incheiate intre Realitatea Media si institutiile respective, unele dintre ele initiate cu noua ani in urma, contracte in temeiul carora compania reclama zeci de milioane de lei.

In nota se precizeaza ca actiunea de control a pornit de la un articol publicat in data de 4 octombrie pe site-ul Realitatea.net, potrivit caruia aceasta companie „are de recuperat 11 milioane de euro de la companii de stat, sume confirmate de instantele de judecata”. Articolul respectiv a aparut in conditiile in care guvernul aprobase noul cod al insolventei, iar premierul Ponta spusese intr-o conferinta de presa ca-si doreste ca aceasta televiziune sa-si plateasca datoriile la stat.
In articolul mentionat, Realitatea Media arata ca are de recuperat 22 de milioane de lei de la Coresi, 20 de milioane de la RAAPPS, 1,7 milioane de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in timp ce „deputatul Sebastian Ghita, prieten la vedere al premierului Victor Ponta, care controleaza un post de televiziune concurent, intervine in litigiile pe care Realitatea Media SA le are cu institutiile de stat”.

„La data efectuarii controlului, niciuna dintre entitatile verificate (…) nu au obligatii de plata certe fata de S.C. Realitatea Media S.A>, obligatii care sa fi fost stabilite, in mod definitiv si irevocabil, prin hotarari judecatoresti”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button