ARHIVA B365

Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie cheie

Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS din Bucureşti ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie-cheie din România Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS din Bucureşti ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie-cheie din România Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS din Bucureşti ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie-cheie din România Guvernul pregăteşte o clădire a RAAPPS din Bucureşti ca reşedinţă oficială pentru un şef de instituţie-cheie din România

PrevNext

În Hotărârea de Guvern de precizează că „se aprobă atribuirea destinaţiei de reşedinţă oficială a imbilului pentru persoanele prevăzute la art. 2 lit. a din Ordonanţa Guvernului nr. 19/2002 privind unele măsuri de constituirea şi utilizarea fondului locativ de protocol şi bunuri din domeniul public al statului, aflat în administrarea RAAPPS, aprobată cu modificări prin Legea nr. 640/2002 cu modificările ulterioare. (…) Imobilul (…) se pune la dispoziţia beneficiarilor de către RAAPPS pe întreaga perioadă a exercitării mandatului.

Potrivit art. 2 lit. a din Ordonanţa 19/2002, fondul locativ de protocol are destinaţie de resedinte oficiale pentru Preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, primul-ministru şi persoanele care au avut calitatea de şef al statului român.

„Resedintele oficiale, cu toate dotările aferente, se atribuie persoanelor menţionate la art. 2 lit. a), la cererea acestora, de către Guvern şi le sunt puse la dispoziţie de către R.A.-A.P.P.S. pe întreaga perioadă a exercitării mandatului sau pe perioada prevăzută de Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, după caz”, se mai arată în Ordonaţa 19/2002.

Este vorba despre un imobil cu garaj situat în strada George Ionescu-Gion nr. 13, din sectorul 3 al Capitalei. Imobilul în suprafaţă totală de 396,09 mp este format din demisol ( în suprafață totală de 83.80 mp), parter (în suprafață totală de 106.28 mp), etajul 1 (în suprafață totală de 105.94 mp) şi mansardă (în suprafață totală de 100.05 mp). Pe lângă imobil, vila dispune și de garaj.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button