Guvernul nu renunţă la ordonanţa pentru mărirea salariilor demnitarilor, cum anunţase Ponta

de:
23 iul. 2015
0 Afișari
Guvernul nu renunţă la ordonanţa pentru mărirea salariilor demnitarilor, cum anunţase Ponta

Salariile demnitarilor vor creşte de la 1 August, aşa cum era prevăzut în ordonanţa simplă adoptată de Guvern, informează realitatea.net. De majorări vor beneficia preşedintele ţării, premierul, membrii Guvernului, şefii serviciilor, dar şi preşedintele ICCJ.

Premierul Victor Ponta anunțase, joia trecută, că, în ședința de săptămâna aceasta a Executivului, se va emite un act normativ prin care se va amâna intrarea în vigoare a ordonanței de creștere a salariilor bugetarilor de la 1 august, urmând ca această majorare să aibă loc odată cu noua lege a salarizării sectorului bugetar.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, președinte al Consiliului Național al PSD, a anunțat, luni, că ordonanța privind creșterea salariilor bugetarilor va fi discutată săptămâna viitoare de Guvern, în condițiile în care „trebuie corectate anumite lucruri”. La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat că decizia se va lua cel mai târziu la rectificarea bugetului.

„Se amână cu o săptămână această decizie pentru că trebuie corectate anumite lucruri. Nu se va aplica decât odată cu legea salarizării întregului sector bugetar, așa cum am spus, nu va exista o altă interpretare”, a afirmat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la sediul PSD, după ședința coaliției de guvernare.

Totodată, Rovana Plumb a precizat că toate discuțiile legate de felul în care a fost adoptată ordonanța „au fost lămurite inclusiv în ședința de astăzi a coaliției”.

Cookies