FIT CITY

Guvernul introduce coplata pentru servicii medicale, din luna martie

Excepţie de la coplată fac doar serviciile de urgenţă, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI, informează Hotnews.ro. Masura ar urma sa se aplice din luna martie.

„In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarariti sa aplicam urmatoarele masuri: In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arata in scrisorarea de intentie convenita de Guvern cu FMI, obtinuta de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a adăugat, într-o conferinţă de presă, că: „De la 1 martie, odată cu pachetul de bază, vom introduce o taxă doar pentru internări; la momentul externării, mai exact, se va introduce o sumă modică, maxim 10 lei. Ideea e însă că, odată cu dezvoltarea medicinii ambulatorii, să reducem costurilor. Suma este modică şi nu se va lua la medicii de familie ori medicina de urgenţă.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button