Guvernul începe exproprierile pentru pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei: 107 imobile afectate

de:
31 mai 2017
0 Afișari
Guvernul începe exproprierile pentru pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei: 107 imobile afectate

Guvernul a aprobat prin hotărâre suma de 23 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 107 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 44.582 metri pătrați. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Pasajul suprateran pe Centura București-Domnești va fi situat în zona de sud a Municipiului București-Sector 6 și a localităților Domnești, Clinceni și Bragadiru, din județul Ilfov și va fluidiza traficul la intersecția centurii rutiere și feroviare a capitalei cu strada Prelungirea Ghencea și DJ 602. Realizarea obiectivului va facilita accesul la cartierele rezidențiale din zonă și va degreva străzile din interiorul municipiului.

Procedurile de expropiere vor fi efectuate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere–S.A., din subordinea Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru lucrarea de utilitate publică de interes național „Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București-Domnești”, pe raza Municipiului București-Sector 6 și pe teritoriul localităților Domnești, Clinceni, Bragadiru, din județul Ilfov, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Cookies