ȘTIRI

Guvernul discută miercuri legea dării în plată

Totodată, pe ordinea de zi se mai află eliberarea din funcţie a mai multor prefecţi. Senatorii au adoptat, luni, cu unanimitate de voturi, legea dării în plată, rezultatul fiind de 119 voturi „pentru” şi niciunul împotrivă. Legea dării în plată se află în faza reexaminării, iar Senatul este prima Cameră sesizată. Decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Luni, senatorii au decis ca programul Prima Casă să rămână sub incidenţa legii, dar, în acelaşi timp, au admis propunerea BNR privind introducerea unui plafon maxim de 150.000 de euro pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă, care vor fi luate în calcul la aplicarea legii.

Citește și UPDATE LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ, ADOPTATĂ de Senat

Mariana Câmpeanu, senator PNL, a susţinut că aprobarea amendamentului care prevede plafon de 150.000 de euro va genera întârzierea aplicării legii.

Vă atrag atenţia că prin amendamentul pe care l-aţi votat cu 150.000 aţi dat posibilitatea ca legea să fie la CCR amendată ca discriminatorie şi de fapt să prelungiţi neaplicarea acestei legi. Poate veţi corecta la Cameră acest lucru„, a punctat Mariana Câmpeanu.

O poziţie în acest sens a avut marţi şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

După votul din Senat am discutat cu colegii din Camera Deputaţilor, din grup, să analizăm cu atenţie un potenţial risc de neconstituţionalitate pentru plafonul introdus la Senat. Noi ne menţinem obiectivul ca această lege să aibă ca principală ţintă românii care au contractat credite pentru a avea o locuinţă, una singură, nu cei care au făcut din asta afacere – nu înseamnă ilegală -, dar nu vrem ca o asemenea lege să-i ajute. Sunt relaţii comerciale … analizăm acest lucru şi în funcţie de asta vom decide şi vom da şi votul nostru”, a declarat preşedintele PSD.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button