ȘTIRI

Guvernul, dat în judecată de 17 foşti inspectori guvernamentali

Guvernul, prin premierul Victor Ponta, şi Secretariatul General al Guvernului au fost date în judecată de 17 foşti inspectori guvernamentali care solicită la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti „suspendarea executării actului administrativ” prin care au fost destituiţi din funcţii, respectiv o decizie a lui Ponta, semnată în 31 iulie 2013, informează Rtv.net.

„Considerăm abuzivă măsura de desfacere a contractelor de muncă şi, în consecinţă, am contestat în instanţă decizia prim-ministrului Victor Ponta. Pe lângă reinstalarea în funcţie, am solicitat şi plata de daune materiale pentru perioada de la care am fost destituiţi până la data la care se va pronunţa instanţa şi vom reveni pe posturile de inspectori guvernamentali”, a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax unul din foştii inspectori guvernamentali, Ciprian Iftimoaei, care a fost prefect de Vaslui în perioada 2007-2009.

Premierul Victor Ponta a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG. Deciziile de eliberare din funcţie au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, foştii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen după care au fost obligaţi să părăsească posturile.

Inspectorii guvernamentali eliberaţi din funcţie sunt foşti prefecţi şi subprefecţi din guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button