Guvernul ar putea introduce o nouă taxă

de:
17 dec. 2014
0 afișări
Guvernul ar putea introduce o nouă taxă

Numărul fumătorilor români este în scădere, iar banii pe care îi adună statul din taxa pe viciu nu sunt suficienți pentru tratamentul persoanelor care s-au îmbolnăvit din cauza consumului țigărilor. În aceste condiții, guvernanții se gândesc să introducă o nouă taxă pentru fumători, scrie Money.ro.

Consumul de țigarete a scăzut de la 36%, în anul 2004, până la 26%, în 2011, arată datele Ministerului Sănătății. În aceste condiții, potrivit ministrului de resort, Nicolae Bănicioiu, „și încasările din contribuția pentru sănătate au scăzut”, după cum se arată într-un răspuns al oficialului de la Sănătate la interpelarea unui parlamentar.

Potrivit acestuia, foruri internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății și Banca Mondială, precum și experiența altor țări indică mai multe posibilități de a crește taxarea pentru consumatorii de țigări și băuturi alcoolice.

Contribuția pentru sănătate aplicată produselor din tutun, cunoscută drept „taxa pe viciu”, a fost introdusă în anul 2006, în paralel cu tratamentul dependenței tabagice „Programul Stop Fumat” și linia telefonică gratuită Stop Fumat.

Cookies