Guvernul a transferat Primăriei Capitalei terenul pe care se va contrui sala Polivalentă

de:
21 nov. 2012
4 Afișari
Guvernul a transferat Primăriei Capitalei terenul pe care se va contrui sala Polivalentă

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), municipalitatea are obligaţia de a construi sala din bugetul propriu, precum şi din alte surse, legal constituite.

Municipalitatea bucureşteană a primit girul pentru a construi sala polivalentă în Complexul Lia Manoliu încă din luna septembrie, în cadrul unei şedinţe de Guvern la care a participat şi primarul Sorin Oprescu. „Am aprobat prin HG trecerea unui teren de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea municipalităţii bucureştene, pentru a demara construirea acelei săli polivalente de care Bucureştiul avea nevoie. Studiul de fezabilitate şi proiectul sunt deja făcute de Compania Naţionala de Investiţii. Am considerat că un astfel de proiect nu trebuie să fie administrat de Guvern. Aşa cum stadionul naţional este în administraţia Primăriei Generale, la fel şi sala polivalentă va fi construită de Primărie cu sprijinul Guvernului. Au fost câţiva ani de luptă între primar şi Guvern, acum din fericire pentru bucureşteni nu mai există o astfel de bătălie”, a declarat Ponta, în luna septembrie.

Oprescu a declarat că a cerut Guvernului cedarea terenului care reprezintă aproape toată suprafaţa complexului Lia Manoliu. „Am construit acolo Naţional Arena, am construit parcarea şi utilităţile necesare complexului şi am început amenajările necesare unui complex sportiv de nivel european. Nu înteleg de ce nu am putea dezvolta zona doar pentru că înainte nu puteam construi o sală polivalentă acolo. Am fost impresionat de sportivul care se antrena pentru sărituri în bazin pe nişte bureţi. Vrem să ne implicăm şi în refacerea bazinului olimpic. Dorim de asemenea să păstrăm şi turnul de paraşutism din acest complex. Vrem să folosim zona parcului şi zona lacului artificial, vrem sa dăm la o parte magazinele care vând trei ciocolate şi pitici. Vrem să rămână o zonă de plimbare”, a spus Oprescu după şedinţa de Guvern din septembrie.

În ceea ce priveşte construirea noii Săli Polivalente a Capitalei, edilul a mai afirmat că „Ne dorim sala polivalentă, fără să mai pornim de la zero, cu mii de studii de fezabilitate. Acestea există deja şi le putem folosi. Am studiat problema refacerii clădirii din parcul Tineretului, dar dacă am interveni acolo, ne-ar costa mai mult. Pentru refacerea ei, sunt preţuri mult prea mari, aşa că vom interveni atunci când vom avea banii necesari renovării.”

Fostul ministrul al Turismului, Elena Udrea, cea care a iniţiat proiectul sălii polivalente în complexul Lia Manoliu, a comentat decizia pe contul său de Facebook: „O veste bună: se va realiza în sfârşit o Sală Polivalentă în Bucureşti pe proiectul pe care l-am lăsat la MDRT la plecarea mea din funcţie. Capitala are nevoie de un asemenea proiect şi mă bucură să văd continuat şi pus în aplicare un proiect bun pentru comunitate, indiferent de culoarea politică a celor care o fac. E un prim pas spre normalitate”.

Vezi aici cum va arăta noua Sală Polivalentă a Bucureștiului, din Parcul Naţional.

Cookies