Guvernul a sesizat DNA în cazul defrişărilor de păduri

de:
10 mai 2015
0 Afișari
Guvernul a sesizat DNA în cazul defrişărilor de păduri

Guvernul sesizează DNA în cazul defrişărilor de păduri. Sesizarea a fost făcută în utma unor rapoarte ale Corpului de Control. Guvernul acuză 52 de posibile fapte penale. Firme româneşti şi străine sunt vizate de anchetă, potrivit Realitatea TV

Conform unor documente făcute publice de Guvern, s-au făcut verificări la direcţiile silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava, pentru perioada 16.03.2009 – 31.12.2012.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli şi încălcări ale dispoziţiilor legale.

Potrivit documentelor, au rezultat indicii privind săvârşirea unui număr de 52 de posibile fapte de natură penală. În raport se reclamă defrişările ilegale din ţară, angajaţii de la Romsilva şi firmele implicate în traficul fondului forestier fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals în acte, fals în declaraţii şi fals intelectual.

În ceea ce priveşte prejudiciul statului, acesta urmează să se calculeze. Se estimeaza însă că statul a fost păgubit de sume uriaşe, scrie ziare.com.

Aproximativ 5.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în Capitală împotriva despăduririlor ilegale. Klaus Iohannis a fost avertizat de protestatari că „Dacă nu vrei să-ți pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba”. Proteste similare au avut loc, sâmbătă, și în alte orașe din țară. Mobilizarea a fost făcută pe rețelele de socializare de campania Uniți Salvăm.

Cookies