ARHIVA B365

Guvernul a redus la jumătate garanţia pentru creditele accesate prin ”Prima Casă”

Modificarea programului „Prima Casă” a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului. Premierul Emil Boc a precizat, citat de Mediafax şi prelaut de DailyBusiness.ro, că nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobânda împrumutului şi cuantumul garanţiei.

Boc a menţionat că băncile au la dispoziţie trei luni pentru a se înscrie în program, ”primul venit va fi primul servit”. Totodată, prim-ministrul a mai precizat că  va fi posibil transferul protofoliului de garanţii între bănci.

Executivul a hotărât ca şi cei care au în prezent o casă cu suprafaţa utilă maximă de 50 mp să poată accesa credite prin ”Prima Casă” pentru cumpărarea unei noi locuinţe. Surse oficiale au declarat că s-a eliminat criteriul limitei de vârstă, iar programul va putea fi accesat şi de cei care au peste 35 de ani.

Programul ”Prima Casă” a fost lansat în vara lui 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 de euro şi, începând din 2010, limita a de garantare a crescut la 70.000 de euro pentru locuinţele ale căror lucrări nu au fost încă începute şi la 75.000 euro pentru casele noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button