Guvernul a modificat Legea Taximetriei. Maşinile cu BUTELII GPL pot prelua clienţi de la AEROPORT

de:
27 apr. 2016
1 Afișari
Guvernul a modificat Legea Taximetriei. Maşinile cu BUTELII GPL pot prelua clienţi de la AEROPORT

Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, a fost modificată miercuri în sensul eliminării restricției privind volumul spațiului destinat portbagajului în cazul taxiurilor care au acces în locurile de așteptare ale aeroporturilor. Măsura are scopul să elimine blocajele existente în activitatea de transport în regim de taxi de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Astfel, potrivit noilor reglementări, în locurile de așteptare ale aeroporturilor din raza teritorială a municipiului București și a județului Ilfov au acces taxiurile care dețin autorizații emise de autoritățile de autorizare din aceste unități administrativ-teritoriale.

Legislația acum în vigoare stipulează că în locurile de așteptare special amenajate de aeroporturi „au acces numai taxiurile care dețin autorizații taxi emise de autoritățile de autorizare din municipiul București și județul Ilfov și au volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor de cel puțin 500 de litri„.

Eliminarea restricției privind volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor în cazul taxiurilor care au acces în locurile de așteptare ale aeroporturilor s-a decis printr-o Ordonanță de Urgență adoptată miercuri de Guvern, act normativ care modifică Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare.

După evenimentele din luna martie 2016 care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate și după consultări cu autoritățile cu atribuții în domeniu, a reieșit necesitarea implementării unui pachet de măsuri suplimentare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Una dintre aceste măsuri se referă la emiterea unor permise de acces în zona de preluare a pasagerilor de la aeroport pentru taximetriști și autoturismele utilizate de aceștia în activitatea de taxi, mai precizează Guvernul în comunicatul de presă. 

B365.ro a prezentat pe larg acest subiect în cadrul mai multor reportaje. Astfel, taximetriştii se plâng că eliberarea ecusoanelor de la aeroport este un proces anevoios care durează foarte mult timp. De asemenea, taximetriştii acuză conducerea aeroportului că sprijină acei şoferi care aleg să beneficieze de un tarif maximal de 3.5 lei pe kilometru.

Cookies