Guvernul a declarat de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020

de:
11 dec. 2013
0 Afișari
Guvernul a declarat de interes national turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020

Intrebat ce prevede hotararea de guvern, Mirel Palada a spus ca „prevede alocarea titlului de interes national privind propunerea de oganizare a Romaniei a Campionatului European de fotbal din 2020”, relateaza Mediafax.

Solicitat sa clarifice daca este vorba de organizarea doar de catre Romania a evenimentului, Palada a admis ca nu s-a discutat de organizarea in mod exclusiv de Romania si actul normativ „nu exclude faptul ca poate sa organizeze si o alta tara in colaborare cu Romania”, dar a precizat ca nu s-a discutat in mod particular despre alte tari care ar putea participa la organizare.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, saptamana trecuta, ca premierul Victor Ponta „a dat unda verde” pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020, precizand ca vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat sa se ocupe de acest proiect din partea Guvernului.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Sursa: Hotnews

Cookies