Guvernul a decis azi. Câți bani vor primi victimele incendiului de la Matei Balș. Suma este extrem de mică

03 feb. 2021
34 Afișari
Guvernul a decis azi. Câți bani vor primi victimele incendiului de la Matei Balș. Suma este extrem de mică

Decizie importantă a Guvernului miercuri, pentru victimele incendiului de la Matei Balș. Astfel, acestea vor primi o suma de bani sub forma unui ajutor de urgență. Cu toate acestea, valoarea este una redusă, ținând cont de ce s-a întâmplat în dimineața tragediei.

Ajutor pentru victimele de la Matei Balș. Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă, în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş‘.

5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de tragedia de la Matei Balș

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

Care este starea victimelor tragediei

Patru pacienţi care au fost transferaţi după incendiul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” în alte unităţi sanitare sunt în stare gravă, conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis, miercuri.

Potrivit ministerului, situaţia pacienţilor transferaţi de la „Matei Balş” era miercuri următoarea:

*Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 10 pacienţi în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).

*Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi. Un pacient intubat pe ATI, 2 pacienţi stabili.

*Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 4 pacienţi în stare stabilă.

*Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.

*Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).

*Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi. SMC: 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi. ROL2: toţi pacienţii au fost externaţi.

*Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi, stare stabilă.

*Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi. 3 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI, intubat.

*Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.

*Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Cookies